@pabloswd: nie lepiej kupic jakie probki po 50 g? Tak na prawde kupujesz po 0,5 kg kazdej yerby jak CI nie podejdzie bedziesz sie z nia meczyl pozniej.
@Miszcz_Joda: 50g głównie są zielonych yerb a nie każdy chce od tego zaczynać :) @pabloswd: Spory przekrój różnych yerb, powinno być git. Pytanie tylko, czy picie petów Ci posmakuje :P Spore zamówienie jak na początek przygody.
@Miszcz_Joda: Być może lepiej, ale jest to na tyle tanie, że nie będę płakał :D Poza tym mam sporo znajomych "matestow" z którymi się wymieniamy zakupami, więc w razie czego będę mógł komuś podarować
@diarrhoea: Prawda, tym bardziej że zielone są delikatnie mówiąc #!$%@?. Wcześniej miałem menta boldo od Kurupi i Cruz de Malta czerwoną, wypiłem ze smakiem także wziąłem więcej na testy :D
@pabloswd: jak dla mnie świetny wybór, jedynie pokręciłbym nosem na campesino, ale to jest totalnie kwestia gustu - z tej marki ciut lepszy wydaje się cedron lub maestra ( ͡°͜ʖ͡°)
@WielebnaMaciorka: Co jest nie tak z Campesino? Wziąłem typowo na próbę, bo siedzą mi te mieszanki pt. "Menta limon". Jaką inna markę poleciłbyś jeśli chodzi o ten wariant ? Ważne żeby było czuć cytrynę nie tylko sama miętę :D
@pabloswd: Campesino ma bardzo nierówne produkty, wstrętna anyżowa odmiana czy też specyficzna mieszanka z żeń-szeniem. Spójrz na campesino cedron, ma werbenę, więc cytryna będzie bardziej wyczuwalna niż w przypadku menta-limon, gdzie to mięta będzie grała pierwsze skrzypce. Więcej nie kombinuj ( ͡°͜ʖ͡°) Zamawiaj i potem będziesz myśleć co dalej.
@pabloswd: Taragui Marakuya to jedna z moim ulubionych smakowych. Inne smakowe to pic na wodę. Czasami ledwo da się wyczuc smak. Ja osobiście lubię miętowe (Pajarito Menta Limon, Pajarito Hierbas). Inne smakowe do mnie nie przemawiają.
Jeszcze CBSe Silueta w smaku była dobra ale przestałem korzystać z tej marki, z racji, że dla mnie są już za słabe
@pabloswd: Na cieplo lipa, z czegos w miare „podobnego” polecam CBSe Frutos tropicales. No i jak lubisz owocowki to z CBSe spoko tez jest frutos del bosque :)
@pabloswd: Spory przekrój różnych yerb, powinno być git. Pytanie tylko, czy picie petów Ci posmakuje :P Spore zamówienie jak na początek przygody.
@diarrhoea: no wlasnie o to mi tez chodzi, kiedys zamowilem czystka 1kg bo myslalme, ze szybko wypije, pilem go 2 lata "D
Przecież ja średnio raz w tygodniu piszę na tym tagu, że Mati z ymt24 i Skworcu z allegro robią próbki inne niż verde i mate green XD
Jeszcze CBSe Silueta w smaku była dobra ale przestałem korzystać z tej marki, z racji, że dla mnie są już za słabe