Wpis z mikrobloga

@BlackPinguin: Widząc BMW na drodze zachowaj szczególną ostrożność ;) Nawet jeśli tylko stoi na parkingu ;) Tak bardziej poważnie to nie włączaj muzyki w aucie bardzo głośno, bo to rozprasza chociaż może Ci się wydawać że tak nie jest. Niby głupia rzecz, ale jednak lepiej być ostrożniejszym. Raz dałem muzykę nieco głośniej, to małpy z którymi jechałem w aucie zaczęły trząść całym autem xD Na szczęście to było w obcym
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 3
@Pink_Floyd: nigdy nie wciskam sprzęgła przed hamulcem. To jest podstawowy nawyk jaki powinieneś mieć jak jeździsz samochodem. Oprócz tego, że skracasz czas reakcji, to uczysz się także płynie hamować silnikiem i jeśli masz przesiadki w automat nie grozi Ci wciśnięcie hamulca lewą stopą. Pozdrawiam cieplutko i bezpiecznej drogi.
  • Odpowiedz
- traktuj wszystkich innych kierowcow jak debili i potencjalnych zabojcow. To, ze masz pierwszenstwo, nie znaczy, ze ktos nie #!$%@? maniany i nie wjedzie ci w bok auta albo ze ktos zrobi jakis glupi manewr. Staraj sie przewidywac co kierowca moze #!$%@?

@stormkiss: @BlackPinguin o to to, podpisuję się nogami i rękoma. Jedną z niewielu wad posiadania prawka i prowadzenia auta jest to że trzeba myśleć za innych. Warto
  • Odpowiedz
@emcowsky teoretycznie nigdy nie należy pokonywać zakrętów na luzie lub z wciśniętym sprzęgłem, ale raczej niewielu się do tego stosuje

Ja od połowy zakrętu lekko gazu dodaje, żeby "ciągnęło" samochód
  • Odpowiedz
- nie zmieniaj zdania w polowie manewru. Zmieniasz pas to juz zmien, a nie, ze sie rozmyslilas

@stormkiss: zajebista rada XDDD oczywiście że jak zobaczysz zagrozenie na pasie na który zmieniałaś to jak najszybciej wracaj na swój
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@BlackPinguin: hamowanie silnikiem to podstawa. Jak zaczynasz hamowac najlepiej jest wcisnac sprzeglo dodac gazu i zredukować bieg i puścić sprzęgło.

Oszczędzasz w ten sposób sporo hamulcy i zapewniasz sobie lepszą siłę hamowania do tego szybciej Ci wrócić do dobrej prędkości jazdy ponownie i większa kontrolę.
  • Odpowiedz
@uriel_ck: aż ciężko mi uwierzyć że ktokolwiek uczy pokonywania zakrętów nie na biegu, jestem rozwalona że tyle komentarzy powiela takie podejscie(°° Na zakręcie jednak łatwiej wpaść w poślizg i jak z niego wyjść bez biegu?! Na kursie nawet instruktor mi mówił ze trzeba dac lekko gazu żeby łatwiej wyjść na prostą i śmignąć dalej.
  • Odpowiedz