Witam, zacząłem grać i spodobało mi się ;) Parę pytań mam. Zmarnowałem trochę złota na beczki frakcji i wiedźminów - radocha z otwierania ;) 1. Czy beczki neutralne bardziej się opłaca kupować ( karty, które będą działać we wszystkich frakcjach)? 2. Czy jak drzewko sezonowe zniknie (jeszcze 23 dni?) to zadania odblokowane w nim zostaną? 3. Kogo polecicie oglądać na Twitchu? #gwint
@boris-kislev: 1. Chyba lepiej skupić się na jednej frakcji, karty neutralne są zazwyczaj gorsze od frakcyjnych, choć oczywiście są wyjątki, np. Onejromancja. 3. Ja czasami oglądam Shinmiri2, Spyro_ZA i Crozyr.
@KK44: ;) na Onejromancje już mnie stać. A karty manewrów mogą być w jakiejkolwiek beczce? Czy nie liczyć na szczęście i zrobić samemu (kryształowa czaszka np)
@boris-kislev: Kryształowa czacha jest akurat w neutralnych, ale są też klasowe. Ale one nie są jakieś super ważne jeśli rozpoczynasz dopiero grę, podstawowa Przewaga Taktyczna jest jak najbardziej spoko.
@boris-kislev obserwuje post, bo on też jest ciekaw odpowiedzi. Rob jedną frakcje i po prostu ucz się grać. Z biegiem czasu będziesz ogarniać, kiedy np. cisnąć w pierwszej turze, a kiedy szybko spasować, na długa trzecia. Ze streamerow do wymienionych nazw dorzuciłbym tryneta (bo gość bawi się różnorakimi taliami, a nie tylko metą), a z polskich xioniza.
Z manewrami istotnie możesz poczekać, teraz zamiast geraltow latają i tak yrdeny.
@womendown: do tej pory mało Twitcha używałem, Gwinta właśnie odkryłem czekając na transmisję zapowiedzi nowego sezonu #pathofexile Na razie oglądam SadFury i zastanawiam się nad KondzioPlayerLife, ale sprawdzę też xioniza
@boris-kislev kondzio na początku jak najbardziej ok z YouTube , żeby podłapać kwestie, które cie interesują i poznać mechaniki. Ale on nieczęsto gra i nie gra na pro ranku, a jak aspirujesz do niego, to z polskich lepiej xioniza i ewentualnie pawloexa.
@boris-kislev: 2. Drzewka są cykliczne, nie będziesz musiał robić od początku jak się powtórzy. 3. Od siebie dodam SpecimenGwent i Trynet123. Plus na youtube: StrategicWolf, BUSHr, Fuchsia Briefs, misterhabbla1, Dan Meu Gaming.
1. Czy beczki neutralne bardziej się opłaca kupować ( karty, które będą działać we wszystkich frakcjach)?
2. Czy jak drzewko sezonowe zniknie (jeszcze 23 dni?) to zadania odblokowane w nim zostaną?
3. Kogo polecicie oglądać na Twitchu?
#gwint
1. Chyba lepiej skupić się na jednej frakcji, karty neutralne są zazwyczaj gorsze od frakcyjnych, choć oczywiście są wyjątki, np. Onejromancja.
3. Ja czasami oglądam Shinmiri2, Spyro_ZA i Crozyr.
@boris-kislev: ?
Z manewrami istotnie możesz poczekać, teraz zamiast geraltow latają i tak yrdeny.
Na razie oglądam SadFury i zastanawiam się nad KondzioPlayerLife, ale sprawdzę też xioniza
2. Drzewka są cykliczne, nie będziesz musiał robić od początku jak się powtórzy.
3. Od siebie dodam SpecimenGwent i Trynet123. Plus na youtube: StrategicWolf, BUSHr, Fuchsia Briefs, misterhabbla1, Dan Meu Gaming.