Wpis z mikrobloga

@MasterOf8 duży obszar zaznaczyłeś. Na Kromera nie słychać im bliżej torów tym będzie głośniej ale dramatu nie ma. Nie wiem w jakim jesteś wieku ale według mnie okolice placu Legionow są lepsza lokalizacja dla młodych ludzi. Tutaj z 2 strony masz dużo zieleni (wały, park na Karłowicach)
@Corq: Dosyć blisko Kromera to jest. Między Kromera a Jana Długosza :)
Plac legionów może jest lepszym miejscem. Ale tutaj oferta jest też dużo lepsza.
A co z okolicą? Jest niebezpieczna? To w sumie prawie Ołbin
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@MasterOf8:

Ceny podobne do poprzedniej lokalizacji. Zależy gdzie są dokładnie okna, jeżeli od strony Kromera to nie będzie słychać. Pamiętaj jednak, że to wyjazdowka z Wrocka i nie bez powodu zamontowali tam bariery dźwiękochłonne.

Raczej celowalbym w Różankę, też blisko do Odry, jest zielono i dojazd do centrum zajmie tyle samo co z Kromera.
@MasterOf8 czyli pewnie mówisz o jakiś nowych blokach w okolicy Lidla na Długosza? Jeżeli dobrze myślę to bardziej bym się przejmował pociągami niż okolica. Jeżeli miałbym na upartego podać niebezpieczne miejsce w okolicy to chyba pierwsze co mi przychodzi na myśl to ulica Czajkowskiego. Według map Ołbin zaczyna się za mostem warszawskim ale też nie nazwałbym tego miejsc niebezpiecznym.
@MasterOf8: do jest wykorzystywana linia kolejowa. Dużo tamtędy jeździ. Ale kwestia jak słychać to jak powiedział @Mariusz_ zależy od okien. Jeśli okna będą na Kromera to na bank w dzień będzie ruch uliczny głośniejszy od pociągu. Czy to plus? :D

Nienawidzę pisać o tym że jest głośno czy cicho bo ludzie przychodzą z różnych miejsc i dla jednego oaza spokoju może być dla drugiego wręcz nieznośnie głośnym miejscem.
@MasterOf8 pociągi będzie trochę słychać, ale nie jakoś bardzo mocno, bo blisko torów są biurowce i inne markety które ekranują hałas. Prędzej hałas od ulicy i tramwajów z Kromera, jeśli mieszkanie nie jest gdzieś pod podwórka.
W okolicy kręcą się podejrzane typy, szczególnie przy rzece na odcinku między mostami, ale raczej ludzi nie zaczepiają :p
@Mariusz_: Jeśli ograniczałbym się tylko i wyłącznie do świetnych lokalizacji to niewiele bym znalazł. Mało jest obecnie fajnych ofert :(
@Mariusz_: @puexam: Wydaje mi się, że okna będą na ul.Żeleńskiego czyli bardziej na północny zachód. Czyli jednocześnie pociąg i ulica xD
W ogóle teraz zauważyłem, że zaraz obok jest przedszkole :D
Ogólnie mam fajne mieszkanie też na Dąbie/Biskupinie, na wschód od Zoo. Miejsce fajne, jedynie cena trochę wysoka, ale mam dać znać dzisiaj i chyba je wezmę, bo nic lepszego nie znajdę.
@Mariusz_: Lokalizacja, cena i wyposażenie. Nie chcę też mieszkać w starym bloku. Mieszkałem w 3 i w każdym była masa problemów. Szukam czegoś do 2200 za całość
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@MasterOf8: Bardziej niż pociągi słychać auta i tramwaje na Kromera. Szczególnie nocą dużo aut bardzo szybko przejeżdża przez mosty warszawskie. Ale imho dla kogoś, kto mieszkał w mieście, są to typowe odgłosy miasta i nie powinny przeszkadzać. Trochę patologii kręci się na wałach w stronę mostu kolejowego. Plusem tej lokalizacji jest KFC, browar stu mostów i fajny beach bar zaraz za mostem w stronę centrum.
@Corq: Tak, na wynajem. A to coś dziwnego, że nie chcę wynająć byle czego i chcę aby mieszkanie mi odpowiadało?
Szukam od kilku dni, jeśli miałbym kupować to szukałbym kilka miesięcy :D