Wpis z mikrobloga

Trzy lata temu kupiłem ekspres kapsułkowy Tchibo Cafissimo Mini i nawet nie wypakowałem. Przeleżał a dziś chcąc go uruchomić odpakowalem i niespodzianka bo twierdził że nie ma wody w zbiorniku choć była wlana. Pływak się poruszał więc nie wiem w czym był problem ale po trzecim opróżnieniu i uzupełnieniu udało się normalnie włączyć i idziemy dalej z procedurą pierwszego użycia, ale niestety ekspres robi mnóstwo hałasu i tańczy po blacie a nie pobiera nawet kropelki wody ze zbiornika.. Instrukcja na ten temat milczy w necie też krucho. Czy to pompka padła czy może ja czegoś nie odbezpieczyłem? Po naciśnięciu palcem u dołu zbiornika woda leci a po włożeniu go do ekspresu jakby nie mógł nic zassać. Ktoś ma i coś doradzi? Zastanawiam się ile kosztowałaby u nich naprawa ekspresu z przebiegiem 0 kaw :v
#ekspresdokawy #ekspres #kawa #tchibo
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SSDH Nie wiem czy sprawa dalej aktualna ale że pracowałem w Tchibo to się wypowiem, może na przyszłość komuś to pomoże. Ekspres jest zapowietrzony. To częste zjawisko gdy urządzenie leżało kilka lat nieużywane. Tchibo często organizuje promki gdzie do większej ilości kapsułek dają ekspres gratis. Ludzie kupują mimo iż mają jeden, tak na zaś, i ładują go do szafy. Żeby ekspres odpowietrzyć należy kilkukrotnie powtórzyć procedurę która w instrukcji obsługi jest
  • Odpowiedz