Wpis z mikrobloga

@NijuGMD: Za to, za co Trump oberwał, każdy polityk powinien oberwać. Już nie mówiąc o tym, że Sikorski pozytywnie wypowiedział się na temat stacji telewizyjnych, które przerywały wypowiedzi Trumpa, więc na pewno nie jest za brakiem jakiejkolwiek moderacji treści.
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy: a teraz cię oświecę: nic nie jest za darmo. Metadane, które generujesz, są bardzo cenne. Tak - płacę danymi za używanie serwisu i to serwisowi zależy na tym, żeby jak najwięcej ludzi z niego korzystało.
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy: Naiwnyś. No nie wiem, może prawo do wolności wypowiedzi? Czy jak pracodawca cię poniża w pracy, to jest ok, bo to tylko w pracy? Czy biuro/fabryka jest enklawą? No nie, skoro działa się w pewnej przestrzeni, to trzeba dostosowywać się do prawa.
  • Odpowiedz
a teraz cię oświecę: nic nie jest za darmo. Metadane, które generujesz, są bardzo cenne. Tak - płacę danymi za używanie serwisu

@AlgorytmPrima: XDDDD

to teraz neuropa będzie miała dylemat: cieszyć się bo ten przebrzydły Trump oberwał, czy krytykować tak jak Sikorski powiedział xD

@NijuGMD: To teraz Kuce będą miały dylemat: wspierać wolny rynek i znoszenie regulacji czy wspierać wolność słowa unijnymi procedurami ( ͡° ͜ʖ
  • Odpowiedz
@AlgorytmPrima:

Naiwnyś

Bo? Bo rozumiem co znaczy cena a co znaczy płacić? Gdyby metadane były opłata to musiałbyś je generować i to w odpowiedniej ilości a używanie serwisu miało by opisane progi metadanych. To nie jest płacenie, to jest pozyskiwanie.

Czy jak pracodawca cię poniża w pracy, to jest ok, bo to tylko
  • Odpowiedz
@Toniejawtedy: jako wstęp mogę ci polecić Pamięć nieulotną, Snowdena, a później Minfuck, Wylie. Może zrozumiesz, że metadane to jednak dosyć twarda waluta i generowanie danych samodzielnie nie jest tak wartościowe.

Jeżeli Apple i Google banują Parela, to można się tutaj doszukiwać zmowy, co już jest niezgodne z prawem. Nie interesuje mnie sam FB czy TT, ale jeżeli korpo wymazuje alternatywę, to już jest nie tak.
  • Odpowiedz