Wpis z mikrobloga

Jest jakiś poradnik co do składania wniosków o wcześniejsze zapisy? Wiem, że jest jeszcze kupe czasu zanim ogłoszą terminy składania wniosków, ale przeczytałem już teraz zasady przydzielania na W4 i nie wszystko tam jest jasne dla mnie. W formularzu jest średnia za cały rok akademicki, a w zasadach pisało, że dla ubiegających się na drugi semestr dotyczy tylko średnia z 1 semestru. Czyli wpisuje się w to samo pole czy jest inny formularz gdzieś ukryty w załącznikach na stronie wydziału? Jest jakiś zaufany kalkulator który pozwala obliczyć średnią, bo szczerze po tych ich groźbach z karami za błędne dane jakoś nie będę miał pewności przy własnym obliczaniu.
#pwr
  • 4
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Pawlinho: nie mniej za dużej nadziei że dostaniesz wcześniejsze zapisy za samą średnią, w poprzednim semestrze trzeba było mieć przykładowo np. 490 pkt na informatyce, a ok. 450 na elektronice.
Czyli mając średnią 4,89 już byś nie dostał (ʘʘ)

Jeśli natomiast masz jakieś inne działalności w kołach itp. to doliczają punkty. W tym wypadku ktoś ze średnią np. 4.1 i jakimś kołem może dostać, gdy ktoś ze
@rootuss: O małych szansach za średnią to już słyszałem od innych ze starszych lat, ale mimo wszystko chciałbym spróbować nawet jakbym miał 5% szansę. Zawsze jakaś nadzieja na ominięcie maszynki losującej kolejność :P