Aktywne Wpisy
eisil +77
Większość z was pewnie widziała filmik jak oskariat znęcał się nad chłopakiem, brało w tym udział kilka dziewczyn, a o to relacja na instagramie jednej z nich:
#przegryw #logikarozowychpaskow #afera #pruszkow #zalesie
#przegryw #logikarozowychpaskow #afera #pruszkow #zalesie
Ej, powiedzcie mi, jak jeszcze 15-20 lat temu ludzie funkcjonowali bez internetu? Jak taki #przegryw dawał sobie radę?
Mieszkam w dużym mieście ale przyjechałem do niego stosunkowo niedawno, jakieś 6 lat temu. Jak bez internetu i jakdojadę można było zlokalizować gdzie jest ulica Kwiatowa i jak tam dojechać? Pewnie były jakieś mapy ale dzisiaj wydaje mi się to niezłą abstrakcją, żeby szukać wszystkiego na mapie drukowanej
Jak ludzie szukali pracy? Chodzili od
Mieszkam w dużym mieście ale przyjechałem do niego stosunkowo niedawno, jakieś 6 lat temu. Jak bez internetu i jakdojadę można było zlokalizować gdzie jest ulica Kwiatowa i jak tam dojechać? Pewnie były jakieś mapy ale dzisiaj wydaje mi się to niezłą abstrakcją, żeby szukać wszystkiego na mapie drukowanej
Jak ludzie szukali pracy? Chodzili od
Przymierzam się do małej jdg (na ryczałcie) - inwestycji nie trzeba wielkich, sprzęt potrzebny do wykonania pracy mam swój, musiałbym kupić do najwyżej kasę fiskalną.
Problem w tym, że nigdy czegoś takiego nie robiłem i nie znam się kompletnie. Nawet nie mam kogo się poradzić. Dlatego dwa pytania:
1) Jakie +/- będę ponosić koszty miesięcznie jeżeli już pracuję na pełen etat gdzie indziej? ZUS, składki zdrowotne itp - odpadają czy nie?
2) Dużo szersze i ogólniejsze pytanie - gdzie w Internecie znajdę stronę, która na tego typu pytania odpowiada, albo nawet eksperta (może być nawet płatny) kto mi po kolei jak ostatniej sierocie wytłumaczy co i jak?
Warunkiem jest minimalna krajowa na etacie
Pytaj tutaj, ktoś zawsze pomoże