Wpis z mikrobloga

@rudagejsza: w najnowszym materiale twierdzi że urzędnik w sanepidzie zarabia 5000 na rękę - skąd on kur... te dane bierze

2500 zarabiają na rękę , 5000 to będzie brutto z trzynastką podzieloną

skąd ator bierze te bzdury

najpierw mówi jak mało zarabiają wojskowi i jaka bieda w policji (nie wspomina że mają mieszkania za darmo i dodatki do czynszu/kredytów w woju)

teraz gada o urzędnikach sanepidu (czyli niskiego szczebla) mających 5000
@rudagejsza: ja jako urzędnik mogę powiedzieć jakie są zarobki, ile jest urzędników, jakie jest zestawienie realnych danych z twierdzeniami wolnościowców

pisałem to wiele razy na wypoku
wolnościowcy (tanajnowcy, korwiniści, ator) głoszą kilka mitów (pomijam, że w innych kwestiach mogą mieć rację):
mit 1) w Polsce jest największa biurokracja , fakt : w Polsce mamy często mniej kontroli różnych obszarów ochrony konsumenta, pozwoleń technicznych niż na zachodzie, mamy liberalniejszy kodeks pracy niż
@rudagejsza: odczytałaś co napisałem na Twoje pytania o sprostowania ? nie będzie kasował materiałów - powie, że jest prześladowany przez fanatyków

on bardzo lubi "teorie spiskowe" - jest jedna teoria której nie lubi - że wolnościowcy kłamią i manipulują danymi i przekręcają porównania Polska vs reszta EU

skoro PIS jest populistyczny - to wolnościowcy to populizm do kwadratu ;) tyle, że dla innej grupy docelowej - dla pracodawców
PIS mówi że
@rudagejsza: wiesz tylko przez takich jak on i jego audycje oraz tych tanajnów potem słyszę, że mnie trzeba zwolnić i pensję mi o połowę obniżyć (jestem urzędnikiem, zarabiam mimo odpowiedzialnej pracy na poziomie pracowników dyskontów lub robotnika produkcji bo tak państwo płaci)

jak mam nie brać na poważnie jak potem 100 czy 200 tysięcy mlodych ludzi ogłupionych czyjąś retoryką głosuje na gości mówiących, że trzeba mi pensję obniżyć, lub że mi