Aktywne Wpisy
dzkeson +128
Ci ludzie są autorami dzisiejszego upokorzenia. W imieniu portalu wykop dziękujemy za ten wspaniały wybór. Liczymy na powtórkę za rok :)
#eurowizja
#eurowizja
#eurowizja O co chodzi z tym, że niektórzy już się zakwalifikowali?
Wymiary: szerokość 90-120 cm (na 3-4 tace), głębokość 60 cm, wysokość 60 cm. To tylko do uzyskiwania rozsad, nie zamierzam w tym nic trzymać na stałe.
#chilli #chillihead #ostrezarcie #papryczki #ogrodnictwo
p.s swietlowki mozna przyczepic do cienkiej plyty, np kg i zrobic ruchomu sufit
https://allegro.pl/oferta/swietlowka-led-12w-1920lm-90cm-t8-6000k-starter-8143713535 co sądzisz? W sumie to niegłupia opcja, oszczędzam na odbłyśnikach i statecznikach, więc mogę dołożyć nawet piątą lampę, a i tak wychodzi taniej.
U siebie mam kilka Lemon Dropów wysianych ponad miesiąc temu i ładnie rosną przy pojedynczych słonecznych dniach, i wydłużeniu doby zwykłym słabym ledem (2700k 4w 250lm - plus, że przeźroczysty, blisko i reflektor). Tylko teraz trochę podrosły, a za dnia ciemno, to wygrzebałem mocniejszy (3000k 12w 1100lm - niestety rozprasza). Będą musiały w ten sposób
zamówiłem już oprawy pod świetlówki i powinno mi wyjść jakieś 7000-8000 lumenów. Będzie za dużo to wyłączę 1-2 oprawy albo rozbuduję regał pod jakieś kwiatki. Na forum ogrodniczym widziałem jak facet hodował rozsadę petunii pod jedną rurową świetlówką XD
Komentarz usunięty przez autora