Aktywne Wpisy
deafpool +159
Karyna która mieszka pode mną co godzinę wychodzi na balkon żeby sobie zajarać. W moim mieszkaniu śmierdzi dymem papierosowym tak, że aż chce się rzygać. Najgorzej jest w takie dni jak ten, gdy prawie w ogóle nie ma wiatru. Smród zostaje w moich pomieszczeniach.
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Dziś wylałem na podłogę balkonu litr wody, która nawilżyła Karyne.
Teraz będę "podlewał kwiatki" za każdym razem kiedy zacznie palić sobie na balkonie.
Acha i jeszcze jedno.
#
Goronco +362
#nieruchomosci
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
Chryste panie XDDDDDDDDDDDD
#antykapitalizm #bekazprawakow #komunizm #socjalizm #neuropa
@yadam007: Mówienie że komunizm nie istniał jest bez sensu tylko w rozumach wykopków żyjących memami.
Nie istniał, bo jest nierealny z założenia, wprowadzane są co
@SiemaWaliszKonia: ale korporacje żerujące na ludziach to już korporacjonizm a nie kapitalizm. Na zdrowym kapitaliźmie gospodarka wyrosła, z których w czasie rozwoju globalizmu wzrosły do potężnych rozmiarów niemalże sterując już światem prowadząc do korporacjonizmu. Ale trzeba mieć chociaż resztki zdrowego rozsądku i umiejętności myślenia żeby zrozumieć, że polaryzacja jest zła i hejtowanie kapitalizmu zachwalając jednocześnie komunizm to jest samobójstwo.
@SiemaWaliszKonia: nie
Jestem przerażony tym co czytam. Aż nie wiem za co się złapać w odpisywaniu, aby nie poleciał cały referat.
Zacznijmy od tego, że nie masz pojęcia czym są regulacje i jakie
@SiemaWaliszKonia: *liczba
Najwyraźniej to nie kapitalizm jest winny twojej głupoty, tylko wagary - co jest o tyle dobrą wiadomością, że douczyć się jeszcze możesz, jeśli będzie ci się chciało (ale w to akurat wątpię).
Przeczytałem całość - żeby nie było, że odpisywales zupełnie na marne, próbując kogoś uświadomić - ale dyskusji się nie podejmę, bo twoja wiedza w temacie daleko wykracza poza moja. Trochę mi jednak otworzyłeś oczy, bo jak np. wspomniałeś o tych kosztach prowadzenia małych sklepów, to faktycznie jak sobie przypomnę sytuacje z rodziny czy choćby znajomych, to faktycznie większość wykańczała składka zus po roku działalności (ale
Komentarz usunięty przez moderatora
( ͡°( ͡° ͜ʖ( ͡° ͜ʖ ͡°)ʖ ͡°) ͡°)
Jeśli chcesz więcej się dowiedzieć polecam Austriacką Szkołę Ekonomii (ASE, jej przedstawicie to m.in. Ludwig Von Mises, Friedrich von Hayek, Henry Hazlitt, Israel Kirzner, Carl Menger i Jesús Huerta de Soto) - w przeciwieństwie do standardowej ekonomii (dzisiejszego podejścia) , która jest zawiła (bo tak ma być dla szarego człowieka), ASE jest prosta,