Wpis z mikrobloga

ZAKOŃCZENIE AKCJI ʕʔ #osiedlowykonfident

Dzisiaj zaobserwowałem, że w mojej okolicy nie ma już złomów, których nie zgłosiłem, dlatego postanowiłem zakończyć akcję. Na moim celowniku są dwa samochody, które mają ważne OC, ale są w stanie agonalnym; zobaczę, czy zgłoszone przeze mnie Uno zostanie odholowane, czy też nie i jeśli zniknie, to pozostałe dwa przypadki również posłużą za wkład do wielkiego pieca w Dąbrowie Górniczej.

Dużo obelg się na mnie tu wylało, głównie ze strony biedoty umysłowej, trolli oraz zwykłych idiotów, którym niniejszym przebaczam, albowiem nie wiedzą, co czynią. Obserwowanie porozjeżdżanych trawników w Wigilię, pozastawianych samochodów i parkowanie na chodnikach uświadomiło mi, że moja społeczna działalność ma sens i należy ją kontynuować, lecz już po cichu, jako pozytywistyczną pracę u podstaw. Dziękuję za wszystkie plusy i głosy dodające otuchy, mam nadzieję, że zwróciłem waszą uwagę na problem rozrzuconych śmieci na ulicach w postaci wraków samochodów, niczym się nie różnią od wyrzuconej butelki po piwie lub psiej kupy. Problem tym bardziej palący w realiach zatłoczonych blokowisk i deficytu miejsc parkingowych.

A tutaj garść statystyk:

Początek akcji: Marzec 2020
Koniec akcji: Grudzień 2020
Liczba zgłoszonych wraków: 23
Liczba usuniętych wraków: 10
Liczba beznadziejnych przypadków: 6 (auta zaparkowane na Drodze Wewnętrznej - nie mam czasu pisać do ZDMK lub dzwonić do spółdzielni)

#krakow #nowahuta

Poradnik: Jak pozbyć się wraku samochodu ze swojej okolicy?
  • 21
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@DerMirker: Ty naprawde w życiu nie masz co robić? :) Nie mówie tego zgryźliwie, ale mentalnie to jesteś podobny do starszych ludzi, którzy przesiadywali w oknach i obserwowali życie na podwórkach...jak graleś kiedyś w grę Jack Orlando to znawcy będą wiedzieć o co chodzi ...Bill,Bill zostaw te korbę białasie ( ͡° ͜ʖ ͡°)#pdk i troche #jackorlando
  • Odpowiedz
@sanczo_spido: mentalnie jestem Europejczykiem, spędziłem trochę czasu w Niemczech i otworzyły mi się oczy, jak obywatelskie postawy i pracowitość mogą kreować rzeczywistość, w której żyję. Dla większości Polaków o wąskich horyzontach to niezrozumiałe. Nie odbieraj tego osobiście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@DerMirker: spoko akcja, popieram. Marzy mi się mieszkać w mieście oczyszczonym ze wszelkich złomów, śmieci i bohomazów na budynkach. Patologia parkingowa to jedna z rzeczy, które mnie najbardziej wkurzają w przestrzeni publicznej. Dobrze, że nie wszyscy są na to obojętni i reagują
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@DerMirker: dobra robota, na c--j słuchać dzbanów, którzy za dwa wpisy będą płakać że "oooo w Pooolsce jak w lesieee", za to teraz gdy ich sytuacja nie dotyczy mają dużo do powiedzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°) fajnie, że Ci się chce
  • Odpowiedz
@DerMirker: Ogromny szacunek za akcję!

Nie dość, że zainspirowałeś sporo osób, to zwróciłeś uwagę na poważny problem - brak miejsc parkingowych, który nasila się mocno przez patodeweloperkę, która buduje słabo skomunikowane osiedla z za małą ilością miejsc parkingowych. Wtedy samochody rozlewają się na otwarte osiedla i publiczne parkingi, na których i tak jest mało miejsca - między innymi z powodu wraków.

A poza samym efektem bezpośrednim, super postawa - obywatelskie dbanie o
  • Odpowiedz
@DerMirker: Dobrze robisz, szanuje w c--j takie akcje jak twoja. Donos do wladz jest najwyższą formą dojrzałości obywatelskiej i społecznym obowiązkiem. Ale oczywiscie mnostwo polaczkow tego nie rozumie i cie hejtuja. Wynika to prawdopodobnie z ich panszczyzniano-chlopskiego rodowodu i wrodzonej wrogosci do jakiejkolwiek umowy spolecznej. Pozdro i z fartem!
  • Odpowiedz
mentalnie jestem Europejczykiem, spędziłem trochę czasu w Niemczech i otworzyły mi się oczy,

@DerMirker: aaa to ten kraj na zachód, gdzie jak na swoim podjeździe otworzysz maskę aby dolać płynu do spryskiwaczy to za 15 minut masz patrol policji od zaniepokojonych sąsiadów, że "naprawiasz auto na posesji"?

uwielbiam skrajności ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz