Aktywne Wpisy
WielkiNos +299
Silne i niezależne juleczki nie mogą sobie kupić tulipanów za 5 zł tylko kradną od miasta i jeszcze się tym chwalą.
Dlatego w mieście nie powinno być żadnych kwiatków tylko same kłujące jałowce i berberysy.
#kwiaty #bekaztwitterowychjulek #architekturakrajobrazu #bekazpodludzi #kradno
Dlatego w mieście nie powinno być żadnych kwiatków tylko same kłujące jałowce i berberysy.
#kwiaty #bekaztwitterowychjulek #architekturakrajobrazu #bekazpodludzi #kradno
Kiedys_Mialem_Fejm +242
Tymczasem w alternatywnej rzeczywistości zwanej prawackim zoo na głównej winą za ciągły odpływ użytkowników serwisu Wykop nie jest wcale rasizm, szuryzm, ruska propaganda wisząca pół dnia w gorących na Mirko czy toksyczność przegrywów. O nie. Winą dlaczego ludzie nie wchodzą na ten folwark toksyczności jest oczywiście lewactwo, Unia, LGBT, PO i ABW(xDDDD zdjęcie w komentarzu)
Miałem jakoś skomentować, ale gość od ABW zrobił to w sumie za mnie( ͡° ͜ʖ
Miałem jakoś skomentować, ale gość od ABW zrobił to w sumie za mnie( ͡° ͜ʖ
2 miesiące temu przeszedłem od słów do czynów i zacząłem samodzielną naukę gry na klawiszach. Lecę sumiennie kursem Alfreda + uzupełniam wiedzę z wykorzystaniem YT i staram się codziennie poświęcić minimum godzinę na granie.
Chyba przyszedł czas na wymianę sprzętu, bo moja poczciwa Yamaha PSR-200, która jest pełnoletnia od 9 lat, zaczyna drażnić mnie wydawaną barwą dźwięku, zerojedynkową klawiaturą, i brakiem współczesnych udogodnień ( ͡º ͜ʖ͡º)
Rozpocząłem poszukiwania pianina cyfrowego, w budżecie do 3000 zł i w zasadzie pomijając wynalazki typu Dynatone czy Medeli, oraz wywalając Casio z rozważań, zostają dwa modele Yamahy: P45 i P125 oraz dwa modele Rolanda: FP10 i FP30.
Czy dopłata do tych wyższych modeli jest uzasadniona dla amatora? Z jednej po co miałbym dorzucać 6-8 stów do funkcjonalności z których skorzystam po roku czy dwóch nauki zakładając że utrzymam zapał, z drugiej - kilka stów nie majątek, a chciałbym żeby to był sprzęt możliwie najlepszy w przewidzianym budżecie.
Dodam że chodzi o gołe klawisze + ew. pedał sust. Statyw i siedzisko mam, słuchawki również.
#pianino #instrumenty #keyboard
@radekrad: coś za coś, dobra cena z rabatem, ale bez rat ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jeden ze sprzedawców mówił że po nowym roku Casio też ma podnieść ceny, więc i u nich będzie drożej. A co do rat i historii - z ręką na sercu Ci powiem że nigdy w to jakoś
To daj znać, jak przyjdzie i jak Ci się podoba. Jak pierwszy raz dotknąłem klawiszy Kawai (po wcześniejszej grze na klawiszach keyboardowych) to byłem mocno zdziwiony. Całkiem inne odczucie.
Komentarz usunięty przez autora