Aktywne Wpisy
nad__czlowiek +63
#polityka #neuropa #bekazlewactwa #bekazpisu #ukraina #rosja #wojna
#konfederacja wiele można zarzucić, bo ostatnio Mentzen i kilka osób na listach zrobiło troszkę smrodu - nad czym ubolewam, bo to tylko zniechęci wyborców, a sondaże mieliśmy dobre i realną szansę na niskie podatki i eldorado. Ale nie można zarzucić konfederacji tego, że od samego początku przejrzała uKrainę i jej chore podejście do naszego kraju. Uciskany kraj przez Rosję zamiast grzecznie prosić nas o pomoc,
#konfederacja wiele można zarzucić, bo ostatnio Mentzen i kilka osób na listach zrobiło troszkę smrodu - nad czym ubolewam, bo to tylko zniechęci wyborców, a sondaże mieliśmy dobre i realną szansę na niskie podatki i eldorado. Ale nie można zarzucić konfederacji tego, że od samego początku przejrzała uKrainę i jej chore podejście do naszego kraju. Uciskany kraj przez Rosję zamiast grzecznie prosić nas o pomoc,
ChrisMayewski +66
#ukraina Makało i po makale.
Najprzyjemniejsze 110h grania w grę komputerową.
Od razu zaznaczam że jestem fanboyem tego świata i czytałem większość drzazg w grze, wszystkie materiały z wersji kolekcjonerskiej i zrobiłem wszystkie questy jakie były możliwe (poza tymi które są gdzieś tam poukrywane lepiej).
Widzę że jak do komentarzy w końcu doszły osoby które przeszły cp2077 do końca i są RPGowymi freakami, to nagle mamy wysyp pozytywnych recenzji, szczególnie na reddicie. To właśnie w kreacji świata, postaci i historii cdpr jest geniuszem w tej branży co znowu udowodnili.
I w sumie rewolwer johnnego + katana + netrunning + skradanie było dla mnie naprawdę przyjemne i dużo fajniejsze niż w deus ex.
Mogę się zalożyć że w ciągu następnych 10 lat nie powstanie gra z lepszym miastem niż night city. To co oni #!$%@? wizualnie w tej grze (mówimy o ultra + raytracing), ten niesamowity klimat gdy jedziesz sobie w deszczową noc to jest totalny #!$%@? wszystkich innych dotychczasowych miast stworzonych w grach komputerowych. Dodatkowo historie z Panam i Judy są tak dobrze prowadzone i pokazywane że ludzie faktycznie odczuwają "emocje" podczas gry. A to już jest kolejny level tworzenia gier i aż szkoda że nie pokusili się o rozbudowanie tego jeszcze bardziej.
Oczywiście solidny plaskacz za to że musieli wydać grę już teraz (rozumiem że problemem były kwestie marketingowe - zobaczcie ile firm reklamowało się z cyberpunkiem na całym świecie - przesunięcie o dłużej niż te 21 dni już nie bylo realne) przez co w #!$%@? rzeczy nieukończyli tak jak chcieli i musieli wstawiać jakieś placeholdery (no i #!$%@? wersję konsolowe). Liczę że w dodatkach i DLC pojawi się to wszystko co miało być i jeszcze więcej.
BTW. znam pełno osób (i mówie o graczach lubiących takie gry jak cp2077 czy wiedzmin3, a nie niedzielnych fifkarzach) którzy mają tą samą opinię.
Gra ich #!$%@?, jest zbugowana, #!$%@? co chwile, AI nie działa, policja to żart, samochodem jeździ się ciężko, fabuła główna krótka ... ale... to najlepsza gra w jaką grali i ja tą opinie podzielam, bo już daaaaawno nic mnie na 110h w 2 tygodnie nie przyciągnęło do komputera i nie dało odejść.
Czekam na dodatki i DLC bardziej niż na premiere i kolejny preorder murowany :-)
I koniec już wpisów o Cp2077 z mojej strony, to była zajebiście przyjemna przygoda, a jeżeli bawiłeś się równie dobrze jak ja to Ci życzę Mireczku smacznej kawusi i miłego dzionka ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#cyberpunk2077 #cp2077 #cdprojektred #grykomputerowe
@skolfild: już wczoraj chciałem o tym napisać, powoli tag zaczyna wyglądać tak, że chce się go obserwować.
EDIT: zapomnialbym, porownywanie do takiego DX1 to nieporozumienie
A i chciałem dodać że jazda Caliburnem jest fajna jak już się człowiek nauczy :-)
Pozdrawiam cieplutko!
Gra jest super, szczegolnie kwestia fabularna. Wiesiek 3 wynudzil mnie i odinstalowalem a w CP chce grac sie caly czas.