Wpis z mikrobloga

Mieszkanie urządzone zostało w przestrzeni kamienicy, w której kiedyś działał lokal usługowy. Okazało się, że niewielka przestrzeń może zyskać zupełnie inne oblicze.

Nietypową kostkę ze szkła zaprojektował Mikołaj Romanowicz oraz Krzysztof Grześków z pracowni Rewizja Grupa Projektowa. Mieszkanie znajduje się w kamienicy przy placu generała Józefa Bema we Wrocławiu na Ostrowie Tumskim, tuż obok rzeki.

https://www.whitemad.pl/wroclaw-powiekszyl-mieszkanie-w-kamienicy-o-nowoczesna-kostke/?fbclid=IwAR2I7_v9pDZxesjKxPx2UBxCSzT5VLmtqR6LGj-sW6AOKotVEX0recpGUVY

----------
no nie wiem
#wroclaw #architektura
mroz3 - Mieszkanie urządzone zostało w przestrzeni kamienicy, w której kiedyś działał...

źródło: comment_1608623928eb78TZyAdRy5Ud2TwOpSDv.jpg

Pobierz
  • 40
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@TrueGrey: no siedzą sobie z nudów, chociaż ja tego nie widziałem na własne oczy od co najmniej 15 lat, nawet w Polsce.
Pytanie o to, czy wydaje ci się, że ktoś cię obserwuje, jest jednym z pierwszym jakie usłyszysz od lekarza w trakcie ewaluacji psychologicznej. No ale przecież to ja tutaj przejawiam projekcje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@TrueGrey: w ilu krajach europejskich mieszkałeś? Bo ja w 5, a odwiedziłem kilka kolejnych i tak pozasłaniane i pogrodzone domostwa, widziałem oprócz Polski tylko w Rumunii - ale oni się nie liczą, bo to taka Polska na Bałkanach, więc tylko potwierdza moją obserwację ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@tymeek:

w ilu krajach europejskich mieszkałeś? Bo ja w 5, a odwiedziłem kilka kolejnych i tak pozasłaniane i pogrodzone domostwa, widziałem oprócz Polski tylko w Rumunii

Powiem tak, odwiedziłem większość państw w Europie, mieszkałem też dłużej poza Polską i nigdy nie przyszło mi do głowy, żeby zwracać uwagę na to kto, jak i gdzie zasłania okna bądź nie.

• Odpowiedz
  • 0
@TrueGrey: wolę przejawiać takie błahe czy nawet "głupie" zainteresowania, niż interesować się tym, co inni ludzie robią w swoich domach, bo to wiele mówi na twój temat.
  • Odpowiedz
@tymeek:

niż interesować się tym, co inni ludzie robią w swoich domach, bo to wiele mówi na twój temat.

A to wywnioskowałeś po czym? Co ciekawe, to ty już kilkukrotnie przyznałeś, że patrzysz ludziom w okna/na ogrodzenia ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 0
@TrueGrey: po tym, że na widok dużych okien zaczynasz się rozwodzić na temat tego jak to sąsiedzi i spacerowicze będą cię przez nie obserwować - to jest projekcja. Uwierz mi - nikt nie daje j-----a o to, co sobie robisz u siebie w domu. Nikt nie jest na tyle interesujący, żeby się na niego gapić i obserwować (może poza celebrytami, bo ich media sprzedają jako ludzi "interesujących", więc społeczeństwo ulega
  • Odpowiedz
@tymeek:

po tym, że na widok dużych okien zaczynasz się rozwodzić na temat tego jak to sąsiedzi i spacerowicze będą cię przez nie obserwować - to jest projekcja.

Typie, ja napisałem jedno zdanie i bynajmniej nie dlatego (co znowu próbujesz mi wmówic), że zobaczyłem duże okna. Dwa, że nie napisałem, że będą, a mogą, co dodatkowo uściśliłem w odpowiedzi na twoje rzucanie inwektywami.
Ty zacząłeś toczyć pianę i popisywać się
  • Odpowiedz