Wpis z mikrobloga

Ted Lapidus pour Homme. Pierwszy psik wczoraj, jakie skojarzenia na otwarcie? Platinum Egoiste ( ͡° ͜ʖ ͡°) Później rzeczywiście idzie trochę stronę Kourosa, wysładza się, czuć miodek. Czy mi to przeszkadza? Zupełnie nie, kocham Platynkę, kocham Kourosa. Niestety, wydaję mi się, że najmocniejsze jest pierwsze klika minut, później zapach staje się bliskoskórny, znika po 5 godzinach. Mam nadzieję, że to przysłowiowa "forma dnia", bo zapach jest obłędny. Na zdjęciu razem z flankerem Sport, który też zaczyna się obłędne, ale później jednak za bardzo wysładza. Parametry podobne co bazowy zapach. Mam nadzieję, że coś się zmieni i będę je czuł dłużej i intensywniej. Sprawdziłem batcha - czerwiec 2012, więc jeszcze przed tymi największymi reformulacjami chyba.
#perfumy
kr3wkr3w - Ted Lapidus pour Homme. Pierwszy psik wczoraj, jakie skojarzenia na otwarc...

źródło: comment_1608373306eZp5qmBa6su5KGmFwQZhTQ.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@kr3wkr3w: ha, a u mnie pachniał słodko owocowo, żadnego ananasa z papierosem w gębie siedzącego na kibelku :D Bardziej czułem miód z jakimiś winogronami.. tam tego wszystkiego było od groma, co chwilę czuć coś innego było. No i trwałość u mnie była ogromna, aż do zmycia ( ͡º ͜ʖ͡º)
Zabawne jak każdy nos odbiera zapach nieco inaczej (ʘʘ)
  • Odpowiedz
@CheapiesLover: @Krisube: No tak wyglądało moje zdziwienie :)))) Sam początek to bardzo ostra metaliczna woń, zmywacz do paznokci z jakimiś ziołami? Myślę sobie, wąchałem coś podobnego, ale, że Platynka? No tego się nie spodziewałem. Później rzeczywiście czuje miód z owocami. Niestety późnej zapach słabnie, i musze ponowić aplikację. Będę testował.

a jak u Ciebie pachnie TL Sport? Dla mnie otwarcie jest najlepsze.
  • Odpowiedz
@kr3wkr3w: najmocniej czuje tam kwiaty, akord morski, bergamotke i galke muszkatolowa, nie ma tam nic slodkiego : /
Parametry slabe, 40 glosow na fragrze za "long lasting" to jakis zart chyba ze tego w ciagu 5 lat od premiery tez dopadl seryjny refolmulator
  • Odpowiedz
@CheapiesLover: Ja na początku czuję tego jakby arbuza, i to co Ty opisujesz, akord morski. Później u mnie się wysładza, wydaje mi się, że to może być ten kwiat pomarańczy. Niestety, na mojej skórze dużo zapachów pachnie dosyć słodko. Z parametrami jest słabo, ale przy tej cenie można sobie pozwolić na kilka psików więcej.
  • Odpowiedz