Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
Pytanie Mando do Luke czy jest Jedi jak wcześniej z lightsaberem i mocą #!$%@?ł tę akcję było na podobnym poziomie co w Matrix neo pytający gościa w pokoju pełnym kluczy czy jest klucznikiem.

Sam serial to majstersztyk i szkoda, że żaden z filmów oprócz 2 i 4 części nie trzyma takiego, wysokiego poziomu.
#mandalorian
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 12
@m0rgi: Czy ja wiem? Z tego co mi się wydaje, w tamtych czasach Jedi w najlepszym przypadku byli traktowani bardziej jak legenda niż fakt(w Rogue One, ledwo 19 lat po upadku zakonu, a akcja Mandalorianina dzieje się dodatkowe 9 lat później), a często ludzie w ogóle nie ogarniali tematu. Sam Mando kilka odcinków wcześniej nie wiedział kim, do #!$%@?, są Jedi, więc niepewność była uzasadniona xD
@m0rgi: To sobie przypomnij Nową Nadzieję gdzie jakiś oficer Imperium mówi o Jedi jako o starożytnej religii i że wierzy w takie bzdury aż Vader go zaczął podduszać ( ͡° ͜ʖ ͡°) a to się działo zaledwie 19 lat po tym jak republika upadła gdzie było tysiące Jedi. Inna sprawa że ludzie nie znają Luke'a Skywalkera?
Sam serial to majstersztyk i szkoda, że żaden z filmów oprócz 2 i 4 części nie trzyma takiego, wysokiego poziomu.

@m0rgi: 2 części? Attack of the clones? Przecież nie ma startu do 3, a co dopiero co Empire strickes back czy Return of the Jedi... Odcinek spoko ale jak zwykle szturmowcy nie trafiają lub nie strzelają. Ja bym chciał zobaczyć prawdziwych szturmowców w akcji. Jak atak w New Hope na początku.