W końcu mogłem otworzyć i skonfigurować mojego nowego Macbooka z M1 :D
Co zrobić na początek? Muszę instalować coś specjalnego (czy coś polecacie)? Chciałbym spróbować jakieś gry napisane pod x86 oraz te, które już wspierają M1 (dodatkowo także te z AppStore, ale to na później).
Pierwsze wrażenia:
- nie ma wiatraka więc jest cichy jak szatan - bateria meeega wolno schodzi. Podejrzewam, że na baterii będzie działał tak długo jak łączny czas snu mojego kota w ciągu dnia; więc mega długo :D - ekran naprawdę spoko (minimalnie ciemniejszy od Macbooka Pro 13 ale nie czuć tego braku jak nie są zestawione obok siebie) - głośniczki mają trochę mniejszy bas niż MacBook Pro 15 ale można się było tego spodziewać. Mimo wszystko dźwięk jest czysty i jakiś tam basik jest ale mniejszy - porównując do Macbooka Pro 13, Air nie jest o wiele lżejszy. Może po czasie będę patrzył na to inaczej - klawiatura z klasycznym układem, znanym z Magic Keyboard to jest coś co preferuję i do czego byłem przyzwyczajony na przenośnej klawiaturze. Na plus. - ramki wydają się grube po tym jak napatrzyłem się ostatnio na Huawei Matebooka jednak cały kształt Macbooka Air odpowiada mi mega. - w końcu nie ma tego irytującego Touch Bara! I dzięki Latającemu Potworowi Spaghetti za to. A jednocześnie Touch ID ładnie wkomponowane. Dla mnie póki co jest to idealny układ.
Co zrobić na początek? Muszę instalować coś specjalnego (czy coś polecacie)? Chciałbym spróbować jakieś gry napisane pod x86 oraz te, które już wspierają M1 (dodatkowo także te z AppStore, ale to na później).
Pierwsze wrażenia:
- nie ma wiatraka więc jest cichy jak szatan
- bateria meeega wolno schodzi. Podejrzewam, że na baterii będzie działał tak długo jak łączny czas snu mojego kota w ciągu dnia; więc mega długo :D
- ekran naprawdę spoko (minimalnie ciemniejszy od Macbooka Pro 13 ale nie czuć tego braku jak nie są zestawione obok siebie)
- głośniczki mają trochę mniejszy bas niż MacBook Pro 15 ale można się było tego spodziewać. Mimo wszystko dźwięk jest czysty i jakiś tam basik jest ale mniejszy
- porównując do Macbooka Pro 13, Air nie jest o wiele lżejszy. Może po czasie będę patrzył na to inaczej
- klawiatura z klasycznym układem, znanym z Magic Keyboard to jest coś co preferuję i do czego byłem przyzwyczajony na przenośnej klawiaturze. Na plus.
- ramki wydają się grube po tym jak napatrzyłem się ostatnio na Huawei Matebooka jednak cały kształt Macbooka Air odpowiada mi mega.
- w końcu nie ma tego irytującego Touch Bara! I dzięki Latającemu Potworowi Spaghetti za to. A jednocześnie Touch ID ładnie wkomponowane. Dla mnie póki co jest to idealny układ.
#macbookair #macbook #m1 #apple
Raczej sprawdź gry, które lubisz, może ciszej i bardziej komfortowo będą zasięgiem