Wpis z mikrobloga

W końcu mogłem otworzyć i skonfigurować mojego nowego Macbooka z M1 :D

Co zrobić na początek? Muszę instalować coś specjalnego (czy coś polecacie)? Chciałbym spróbować jakieś gry napisane pod x86 oraz te, które już wspierają M1 (dodatkowo także te z AppStore, ale to na później).

Pierwsze wrażenia:

- nie ma wiatraka więc jest cichy jak szatan
- bateria meeega wolno schodzi. Podejrzewam, że na baterii będzie działał tak długo jak łączny czas snu mojego kota w ciągu dnia; więc mega długo :D
- ekran naprawdę spoko (minimalnie ciemniejszy od Macbooka Pro 13 ale nie czuć tego braku jak nie są zestawione obok siebie)
- głośniczki mają trochę mniejszy bas niż MacBook Pro 15 ale można się było tego spodziewać. Mimo wszystko dźwięk jest czysty i jakiś tam basik jest ale mniejszy
- porównując do Macbooka Pro 13, Air nie jest o wiele lżejszy. Może po czasie będę patrzył na to inaczej
- klawiatura z klasycznym układem, znanym z Magic Keyboard to jest coś co preferuję i do czego byłem przyzwyczajony na przenośnej klawiaturze. Na plus.
- ramki wydają się grube po tym jak napatrzyłem się ostatnio na Huawei Matebooka jednak cały kształt Macbooka Air odpowiada mi mega.
- w końcu nie ma tego irytującego Touch Bara! I dzięki Latającemu Potworowi Spaghetti za to. A jednocześnie Touch ID ładnie wkomponowane. Dla mnie póki co jest to idealny układ.

#macbookair #macbook #m1 #apple
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach