Wpis z mikrobloga

Jutro kończy się wysyłka olx za 1 zł, więc może na szybkości ogarniemy jeszcze jedno odlewanko?
Ceny wzięte z perfumehub, czasem dodane max 5-15 groszy za fatygę.
Lubię i polecam wszystkie zapachy, same fajne pozycje.

Na olx jest limit ogłoszeń, ale mogę skorzystać z drugiego konta albo kupić pakiet. W związku z limitem oraz szybką akcją fajniej byłoby od razu wysyłać po kilka sztuk w paczce, więc do zamówień tylko jednego dekantu doliczmy + 3 zł jako motywacja do dobrania drugiego :P

Za szkła z decant.pl +2,50 zł. Mam szkła 10 i 20 ml, odlewam od 10 ml.

1. Banana Republic 78 Vintage Green - 1,2 zł
2. Bentley For Men – 0,9 zł – miałem kiedyś wersję Intense, wolę tę
3. Bentley Infinite Intense – 1 zł
4. Big Star If - 1, 2 zł - klon Stronger with you, bardzo podobny zapach, nieco gorsze parametry od oryginału, ale wciąż zdecydowanie zadowalające. Obecnie niedostępny. Na tagu pojawiały się opinie.
5. Franck Olivier Eau De Passion Men – 0,9 zł
6. Guerlain Heritage EDP – 2 zł
7. Hermes Bel Ami Vetiver – 3,6 zł
8. L'Erbolario Méharées – 2 zł
9. Loewe 7 Anonimo – 2,2 zł
10. Maison Margiela Replica By The Fireplace – 4,1 zł
11. Oriflame Giordani Gold Notte – 0,9 zł – serio fajny zapach nieco w klimacie Encre Noire, dla mnie bardziej noszalny
12. Rasasi Daarej pour Homme – 0,9 zł – kupiony w 2018, czyli chyba przed pojawieniem się głosów o reformulacji. Na flakonie jest wybite (w szkle) 30, nie wiem czy to jest batch, ale innych oznaczeń nie widzę. Na mnie parametry nie są mocarne, ale są w porządku. Dostawałem komplementy po 4-5 h.
13. Yves Saint Laurent Body Kouros – 1,8 zł
14. Yves Saint Laurent Opium pour Homme EDT – 2,3 zł
15. Zara 9.0 – 0,7 zł lub cały prawie pełny flakon 100 ml za 60 zł
16. 18.21 Man Made Sweet Tobacco Spirits – 3 zł

ponadto gotowe dekanty:
17. Tous 1920 The Origin (ok. 7 ml) - 10 zł
18. Zadig Tome 1 La Purete (ok. 9 ml) - 22 zł
19. YESforLOV Rejouissance Men (ok. 9 ml) - 18 zł

#perfumy #rozbiorka
  • 25
Co tu się wydarzyło. Myślałem, że każdy po ostatnich paru tygodniach z olx się już obkupił na 10 lat.
Spodziewałem się jakichś 2-3 osób, więc przepraszam, ale nawet nie pisałem ile ml każdego zapachu jest do odlania. Niektórzy napisali tylko na priv, odpisuję Wam uwzględniając kolejność zgłoszeń:

@Marjan1055: ok (2 szkła) - już wysłane
@7312nona: ok (4 szkła)
@pankrokowiec: ok (3 szkła+gotowiec)
@traktar: ok (4 szkła)
@DlugPubliczny:
@saper13: tak jak napisałem powyżej, nie mam już szkieł (chyba, że ktoś zrezygnuje). Oczywiście mogę zamówić nowe, ale wtedy poczekamy na dostawę (decant.pl nie jest mistrzem szybkiej wysyłki), więc już bez olx a może i nawet po świętach
@7312nona: @pankrokowiec: @traktar: @DlugPubliczny: Wasze ogłoszenia są z konta osoby, która wprowadziła na olx mój nr konta bankowego. Nie przejdzie przez to weryfikacja, bo olx zażądał wyciągu z konta bankowego, żeby odebrać kasę, a tam dane osobowe byłyby niespójne. Na moim koncie olx nie żądał wyciągu, więc nie mogłem tej sytuacji przewidzieć. Napisaliśmy do supportu olx z prośbą o zmianę konta, więc mam nadzieję, że jutro odpowiedzą i
@tangofever: ja to ostatnio mam szczęście do tego #!$%@? OLX. Nie chcę zapeszać ale żebyś przypadkiem się nie doczekał odpowiedzi od tych #!$%@?ów w tym roku. Moje konto weryfikują już tydzień (mają na to 48H maksymalnie), na wiadomości nie odpowiadają. Ludzie pozamawiali u mnie paczki i wszystko wisi, do niektórych nie mam w ogóle kontaktu i czekam tylko, aż policja przyjedzie bo ktoś zgłosi, że oszukujo! Co lepsze, za paczki wysłane