Mieli na b2b #programowanie #testowanieoprogramowania #b2b Cisnąć oczyszczac powietrza w koszty? Niby nie takie rzeczy się robiło, ale nie jestem jakoś super pewny :D
@diarrhoea: a masz wydzieloną powierzchnię biurową na którą robisz już koszty? Jak tak to możesz próbować. Jak nie to mi się o ekspres do kawy czepiali w czasach gdzie księgowi mówili że można.
@diarrhoea: to na moje nie ryzykuj. Z ekspresem historia była taka że kontrolująca mi wprost powiedziała że nie wierzy że ja tu mam biuro i przyjmuję klientów więc ekspres nie służy do prowadzenia działalności gospodarczej (dla siebie kupić nie możesz, tylko dla klienta albo pracownika).
@keton22: No ale oczyszczacz powietrza ma podnosić komfort pracy, będę go używał również w czasie pracy i pewnie głównie w czasie pracy. Podobnie jak wiatraka :P
@diarrhoea: czyli dla siebie kupujesz, czyli nie wolno. Musisz udowodnić że jak przychodzi klient do biura to mu to komfort podnosi. Na biuro musisz mieć dowody i na to że klienci przychodzą a US może pytać sąsiadów.
@InterferonAlfa_STG: @keton22: Tak jeszcze potwierdzę, poczytałem trochę w różnych miejscach i ludzie raczej mówią, żeby nie brać inni, że zależy od US ale częściej nie, niż tak :)
@diarrhoea: ostatnio tlumaczylem jednemu mirkowi rzeczy, ktore biore na B2B to mi nie zalowal epitetow jaki to jestem lekko myslny i jakie mnie kontrole czekaja... Kontrole juz mialem (i ok), ale oczyszczacza brac na przypal nie polecam.
Juz predzej wyjazd na narty we francji wraz ze skipassem jezeli masz 100k euro i zamierzasz kupic nieruchomosc ( ͡°͜ʖ͡°)
@diarrhoea: nie chodzi o przesade tylko o to ze majac 100k euro i odbyte 3 spotkania z handlarzami nieruchomosci, posiadasz oferty i foldery to serio mogles chciec kupic nieruchomosc we francji i rozliczac podatek w polsce...
#b2b
Cisnąć oczyszczac powietrza w koszty?
Niby nie takie rzeczy się robiło, ale nie jestem jakoś super pewny :D
Kurde w sumie wiatrak wepchnąłem :D
Jak masz % domu na biuro to taki % odlicz.
Ale ok, wierzę, rozumiem :)
Tak jeszcze potwierdzę, poczytałem trochę w różnych miejscach i ludzie raczej mówią, żeby nie brać inni, że zależy od US ale częściej nie, niż tak :)
Dzięki
Juz predzej wyjazd na narty we francji wraz ze skipassem jezeli masz 100k euro i zamierzasz kupic nieruchomosc ( ͡° ͜ʖ ͡°)
A oczyszczaczem do domu nie zwiekszasz podatkow
@07zglosSie: Usługi informatyczne + fotografia