Mireczki jak to jest z kontrolą policyjną przy pękniętej przedniej szybie? Wczoraj mi zrobiła psikusa, a teraz parę dni nie będę miał czasu tego ogarnąć. Wiem, że mandat do 500 zł mogą wkleić i zatrzymać dowód, ale mogę dalej jechać czy laweta? ( ͡°ʖ̯͡°) (Pęknięcie od rogu do 1/4 szerokości po skosie. Kamyczek jego mać.) #motoryzacja #policja #kontrola
@bojesiewody: Pojazd może być usunięty z drogi na koszt właściciela, jeżeli nie ma możliwości zabezpieczenia go w inny sposób, w przypadku gdy: jego stan techniczny zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego, powoduje uszkodzenie drogi albo narusza wymagania ochrony środowiska. Przepis jest "miękki" - nigdzie nie ma jasnych instrukcji, kiedy stan techniczny pojazdu zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego. To niejako samodzielna i suwerenna decyzja funkcjonariusza. Jeden Ci pozwoli zjechać autem, drugi Cię wywiezie ¯\_(ツ)_/¯
@bojesiewody: graj glupa ze to przed chwila, moze sie uda i mandatu nie dadza chociaz:D Ja tak kilkaset km zrobilem - mimo zgłoszenia szkody to z tydzien jak nie dwa na naprawe trzeba czekac i tak.
@bojesiewody: jeśli da się to zakleić tak żeby nie było widać, istnieją do tego rozwiązania, policjanci też zdarzają się normalni i nie takie auta były puszczane podczas kontroli.
(Pęknięcie od rogu do 1/4 szerokości po skosie. Kamyczek jego mać.)
#motoryzacja #policja #kontrola
Szybą się martwisz... Nie myj za bardzo to nie będzie widać :D
jego stan techniczny zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego, powoduje uszkodzenie drogi albo narusza wymagania ochrony środowiska.
Przepis jest "miękki" - nigdzie nie ma jasnych instrukcji, kiedy stan techniczny pojazdu zagraża bezpieczeństwu ruchu drogowego. To niejako samodzielna i suwerenna decyzja funkcjonariusza. Jeden Ci pozwoli zjechać autem, drugi Cię wywiezie ¯\_(ツ)_/¯
Komentarz usunięty przez autora