@oleorl: XD napisał "ja na miejscu" po rusku :) na ubera idą goście co dopiero przyjechali do kraju żeby zacząc jak najszybciej pracować. Często bez znajomości jakiegokolwiek języka niż ich własny. Odpali nawigacje i jedzie, nie masz nawet szans mu wytłumaczyć np że gdzieś go navi źle prowadzi (co przy uberowej jest dość częste).
@nowekontonowaja: To czemu wyjeżdża bez znajomości języka do tego do pracy gdzie kontakt z klientem jest ważny, utrudnia i sobie życie i nam. W każdym kraju powinien być obowiązek znajomości języka na poziomie a2 ojczystego lub angielskiego
@nowekontonowaja: nauczyć języka? Wystarczyło poświecić 2min z Google Translate i zapisać sobie gdzieś w notatce 5 najczęstszych zwrotów. To tak jakby się kucharzowi rak nie chciało umyć
@oleorl: Na mój gust to bardziej wygląda na "przyszedłem". 了 to partykuła aspektu dokonanego, więc zdanie sugeruje, że czynność przychodzenia jest dokonana. Ale może ktoś lepiej znający chiński mnie poprawi, ja znam tylko podstawy ;)
#uber
źródło: comment_160811656776Tkgm7Rga2r7UUtwYAOPm.jpg
Pobierzna ubera idą goście co dopiero przyjechali do kraju żeby zacząc jak najszybciej pracować. Często bez znajomości jakiegokolwiek języka niż ich własny. Odpali nawigacje i jedzie, nie masz nawet szans mu wytłumaczyć np że gdzieś go navi źle prowadzi (co przy uberowej jest dość częste).
@oleorl: Na mój gust to bardziej wygląda na "przyszedłem". 了 to partykuła aspektu dokonanego, więc zdanie sugeruje, że czynność przychodzenia jest dokonana.
Ale może ktoś lepiej znający chiński mnie poprawi, ja znam tylko podstawy ;)