Wpis z mikrobloga

Czyba jeszcze nigdy wybor konsoli nie byl tak ciezki jak w tej generacji.
Poprzednio mialem X360 (ktorego to wyboru nie zalowalem ze wzgledu na Xbox Arcade i mozliwosc pogrania w klasyki) i XBox One (tutaj mocno zalozwalem, bo okazalo sie ze wszystkie gry w jakie chcialem pograc w tej generacji to byly exclusivy na PS - glownie japonskie RPGi, Persona, itp)

Teraz nadszla nowa generacja:
- Xbox lekko mocniejsze CPU i GPU, dla zrownowazenia PS5 ma duzo szybszy dysk, a to wlasnie dyski sa wyznacznikiem nowej generacji.
- Poki co zadnych ciekawych exclusivow na zadna z konsol
- Xbox ma RetroArcha, PS5 ma super kontroler

#xboxseriesx #ps5
  • 25
@Mazurskimazur: Nie, z powołania. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jest bezrobotny i tyle. W czasach pandemii to nie jest nic dziwnego, bo: a) nawet jeśli Ty nie znasz nikogo takiego, to mnóstwo ludzi straciło pracę w ciągu ostatnich kilku miesięcy; b) w czasach pandemii nie jest tak łatwo znaleźć pracę, a w niektórych branżach jest to niemalże niemożliwe. Napisał, że jest bezrobotny i nie może sobie pozwolić na
@piwniczak: ja miałem taką samą sytuację, też ostatnią moja konsola to x360, wybrałem ps5 i ogrywam sobie właśnie God of War, a w kolejce Bloodborne, 4 części Uncharted, Days Gone. Za 14zł miesięcznie masz 20 największych hitów za free i 3 gry gratis co miesiąc jak wykupisz ps+ na rok
@robvan no nie, Xbox odrobił lekcję i z 5 studiów w ciągu kilku lat zwiększył ich ilość do 23, czyli wraz z Bethesdą ma ich więcej niż Sony. Już od dłuższego czasu z dużych produkcji mają zapowiedziane Fable, Avowed, Hellblade 2, Forze, Everwild czy Halo, a to nie wszystko, bo nie liczę gier Bethesdy do momentu, w ktorym nie wyklaruje się model wydawniczy tych gier, a wiele studiów nie pozapowiadalo nowych projektów.
@Angmac ale czy któraś z tych gier w ogóle wyszła i ma jakieś pozytywne opinie, nagrody? Bo to że kupili studia to jeszcze o niczym nie świadczy.
@Angmac: Wszyscy gadają o tych przyszłych exach Microsoftu a ich po prostu jeszcze nie ma. Pogadajmy o nich jak faktycznie będą i będzie można je ograć. Fable nie ma ogłoszonej daty premiery, być może będzie to 2021. Avowed miał tylko mały trailer i nie wiadomo nic więcej, więc pewnie wyjdzie najwcześniej w okolicach 2022-2023. Hellblade 2 nie ma ogłoszonej daty premiery, ale raczej będzie to 2021. Forza to samo co Hellblade.