Tak swoją drogą w Hiszpanii rządzą przyjaciele naszych Razemków, również skrajnie lewicowa ekonomicznie partia. Często ze sobą robią spotkania i fotki, mają bliźniaczo podobne programy, wspierają się wzajemnie.
Współrządzą oni już tam 4 lata i no i tak się dziwnie stało, że hiszpańska gospodarka przechodzi kryzys najgorzej ze wszystkich i ma największy wzrost zgonów ze wszystkich krajów na świecie
@Chodtok: Przecież chyba każdy wywiad z Zanbergiem to gadka o walce klas, walce z kapitalistami i uspołecznieniu srodków produkcji. W tym czasie szwedzka socjaldemokracja myśli jak sprawić by ich kraj był bardziej przyjazny dla przedsiębiorców.
@rothen: Socjaldemorkacja na zachodzie przede wszystkim pomaga słabym. Tym słabym może być i pracodawca i pracownik. Zanberg jednoznacznie w każdym wywiadzie mówi, że słabym zawsze jest pracownik a silnym zawsze jest pracodawca. Poczytaj sobie. Jeszcze raz powtarzam, program Razem nie ma nic wspólnego z programami zachodnich socjaldemokrtacji, szczególnie ze szwedzką czy duńską na które się powołują. Razemki twierdzą, że w Polsce przedsiębiorcy sa uprzywilejowani i mają za dobrze, podczas gdy warunki
znowu bzdury. Dopiero pis i po odrzuciły poprawkę razemków wspierającą przedsiębiorców (restauratorów) których wykorzystują giganci jak uber czy pyszne.
Zdaje się, że Polska i Słowacja jako jedyne mają limit zadłużenia wpisane do konstytucji. Jest on na żałośnie niskim poziomie. W tej kwestii zgadzam się z tym co mówi Zygmuntowski
@rothen: Limit jest papierowy. PiS upycha długi po agencjach, funduszach i SSP. Ciekawe też dlaczego
@Syn_Tracza z tym upychaniem to zaczął Donald Tusk. Sytuacja z mieszkaniami w Szwecji też mu się nie podoba. To jakiś obowiązek żeby kopiować Szwecję 1 do 1, czy o co chodzi?
@rothen: A to spoko, jak zaczął Tusk to można tak walić w #!$%@? xDDD
Sytuacja z mieszkaniami w Szwecji też mu się nie podoba. To jakiś obowiązek żeby kopiować Szwecję 1 do 1, czy o co chodzi?
@rothen: Nie ma obowiązku, ale niech nie mówi, że chce modelu szwedzkiego jeżeli wiekszośc programu Razem jest wręcz odwrotna do programu gospodarczego w tym kraju. Jego
A to spoko, jak zaczął Tusk to można tak walić w #!$%@? xDDD
powiedział nikt nigdy. wskazuję jedynie, że i populiści z Pisu i libki z PO muszą kombinować, bo limit w 2020 nie powinien wynosić tyle co 30 lat temu. Co do Szwecji to masz rację, mogliby więcej od nich czerpać i wprowadzić u nas, wzorem Szwecji, darmowy kurs językowy dla wszystkich imigrantów. Jak również darmowe posiłki w szkołach
@rothen: PO to nie sa libki - to centrum, libki to była np. Nowoczesna. Ja nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem wszelakiego socjale, ale gdy widzę, że partia wybiera najbardziej lewicowe pomysły z każdego kraju i chce je wszystkie zastosować w jednym to już wiem, że będzie katastrofa.
a u nas prawicowa partia i jesteśmy na drugim miejscu pod względem nadmiarowych zgonów :
@JesusOfSuburbia: A u was biją murzynów. Temat jest o Hiszpanii. Polska Służba Niezdrowia to temat ważny i chętnie polurkuję temat o nim, ale teraz gadamy o Hiszpanii. (✌゚∀゚)☞
w czasie swoich rządów nie kiwnęli palcem by uregulować związki jednopłciowe, ustawa aborcyjna była jedną z najbardziej restrykcyjnych w europie, związki władzy i kościoła też bardzo mocno się przeplatały.
@rothen: PO to chorągiewki. Jak wreszcie pisiorstwo upadnie, to zobaczycie, NIE SKARZĄ NIKOGO, znowu paru posłów zagubi się w toalecie.
@DIO_: to chyba powinieneś kierować te słowa do twórcy wpisu, bo to on insynuuje, że rządy lewicy są winne pierwszego miejsca pod względem zgonów. No to u nas rządy są prawicowe i jesteśmy drudzy, proste.
@JesusOfSuburbia: Przeczytałem tylko początek, bo mnie bardziej gospodarka interesuje, niż zdrowie ludzi, na wirusa mogą wszyscy na całym świecie umrzeć, mnie to nie boli xD
Po 7 godzinach czekania na sorze przyjęli do szpitala mamę różowej po zawale ze znaczną niepełnosprawnością. Przestaje mnie dziwić popularność znachorów.
Współrządzą oni już tam 4 lata i no i tak się dziwnie stało, że hiszpańska gospodarka przechodzi kryzys najgorzej ze wszystkich i ma największy wzrost zgonów ze wszystkich krajów na świecie
Przypadek :)
#ekonomia #polityka #partiarazem #neuropa #4konserwy
o.O
masz jakiś fragment programu albo wypowiedź czyjąś albo cokolwiek która mówiłaby o obaleniu kapitalizmu i uspołecznieniu środków produkcji ?
@Syn_Tracza:
o_O
podeślesz jakiś przykładowy
@Syn_Tracza:
https://www.gazetaprawna.pl/artykuly/900294,partia-razem-program-ten-model-kapitalizmu-juz-sie-wyczerpal-trzeba-wrocic-do-rozmowy-o-roli-panstwa.html
chyba w każdym akapicie przeciwstawia pracodawców pracownikom
niezłe urojenia
co do programu razemków na tle europy:
https://krytykapolityczna.pl/kraj/razem-socjaldemokracja-analiza-programu/
Razemki twierdzą, że w Polsce przedsiębiorcy sa uprzywilejowani i mają za dobrze, podczas gdy warunki
@rothen:
w tym linku nie ma żadnych odpowiedzi na moje zarzuty, które są inne od zarzucanych przez innych oponentów
Np. szwedzka lewica dba o równowagę finansową budżetu. Razemki twierdzą, że to jakiś głupi pomysł liberałów i można się załużać niemal w opór.
Konieczny angażuje się w sprawy właścicieli sklepów którzy walczą z żabką
https://www.youtube.com/watch?v=5dpfAHjAYss
https://www.youtube.com/watch?v=x74D5ktbsGM
https://www.wykop.pl/wpis/53871885/i-to-byloby-na-tyle-w-kwestii-troski-o-przedsiebio/
Zdaje się, że Polska i Słowacja jako jedyne mają limit zadłużenia wpisane do konstytucji. Jest on na żałośnie niskim poziomie. W tej kwestii zgadzam się z tym co mówi Zygmuntowski
https://wyborcza.pl/7,155287,26093948,zadluzajmy-sie-czasy-sa-zupelnie-inne-niz-cwierc-wieku-temu.html
@rothen: Wspieranie jednych przedsiębiorców kosztem drugich.
@rothen: Limit jest papierowy. PiS upycha długi po agencjach, funduszach i SSP. Ciekawe też dlaczego
Sytuacja z mieszkaniami w Szwecji też mu się nie podoba. To jakiś obowiązek żeby kopiować Szwecję 1 do 1, czy o co chodzi?
@rothen: A to spoko, jak zaczął Tusk to można tak walić w #!$%@? xDDD
@rothen: Nie ma obowiązku, ale niech nie mówi, że chce modelu szwedzkiego jeżeli wiekszośc programu Razem jest wręcz odwrotna do programu gospodarczego w tym kraju. Jego
powiedział nikt nigdy.
wskazuję jedynie, że i populiści z Pisu i libki z PO muszą kombinować, bo limit w 2020 nie powinien wynosić tyle co 30 lat temu.
Co do Szwecji to masz rację, mogliby więcej od nich czerpać i wprowadzić u nas, wzorem Szwecji, darmowy kurs językowy dla wszystkich imigrantów.
Jak również darmowe posiłki w szkołach
Ja nie jestem jakimś wielkim przeciwnikiem wszelakiego socjale, ale gdy widzę, że partia wybiera najbardziej lewicowe pomysły z każdego kraju i chce je wszystkie zastosować w jednym to już wiem, że będzie katastrofa.
spoookojnie, na forsowanie bezwarunkowego dochódu podstawowego jeszcze przyjdzie czas ;)
To wtedy musieliby obnizyć te, które mają zapisane teraz w programie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
nom
@JesusOfSuburbia: A u was biją murzynów. Temat jest o Hiszpanii. Polska Służba Niezdrowia to temat ważny i chętnie polurkuję temat o nim, ale teraz gadamy o Hiszpanii. (✌ ゚ ∀ ゚)☞
@rothen: PO to chorągiewki. Jak wreszcie pisiorstwo upadnie, to zobaczycie, NIE SKARZĄ NIKOGO, znowu paru posłów zagubi się w toalecie.