Wpis z mikrobloga

• 0
Mireczki, potrzebuje zrobić daszek na balkon, wystający jakieś 15-20cm poza "sufit" balkonu. Spółdzielnia zrobiła tak remont dachu w bloku, że gołębie srają do środka balkonu więc nie da się korzystać z niego. Wszystko totalnie zasrane.
Czytałam tu https://www.prawo.pl/biznes/zadaszenia-nad-balkonem-a-zgloszenie-budowy,153791.html
Że w teorii takiego małego daszku nie muszę zgłaszać nigdzie, jeśli nie będę go przytwierdzać do ściany nośnej, elewacji. Dobrze zrozumiałam?

I drugie pytanie, ktoś robił taki mały daszek? Jesli tak, jak wykonany, z czego, jak przymocowany?

#pytanie #mieszkanie #remont #balkon #prawobudowlane
  • 4
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Slodkie_Mango_Z_Ananasem: kup kawałek plexiglasu przezroczystego i na zwykłe kołki, nigdzie nie zgłaszaj tylko zrób, zgłosisz to zacznie się batalia, a tak każdy będzie miał w dupie, najwyżej jak ktoś zacznie sapać to wtedy zdemontujesz, tu nie chodzi o prawo budowlane tylko i widzimisię spółdzielni
  • 0
@BajerOp: sąsiad dwa piętra wyżej ma coś podobnego, identyczne jak to co ja chcę. Nie zamierzałam właśnie tego zgłaszać, wiadomo jak ta spółdzielnia pełna leśnych dziadków działa xD sąsiad ma zwykła jakąś cienką blachę ale może Plexiglas będzie lepszy. Dziękuję mireczku!