Aktywne Wpisy
Aquamen +159
Wpis dedykuję wszystkim ukraińskim botom powielających nieprawdę, że Wołyń to była jakaś zemsta za złe traktowanie Ukraińców i powstańczy zryw.
Pan Zychowicz w tym materiale świetnie wyjaśnił, że taka narracja wyszła wprost od byłego szefa ukraińskiego IPN nacjonalisty.
Fakty historyczne są takie, że #wolyn był zaplanowany z premedytacją przez UPA. Do wiosek wchodziła pierwsza UPA a za nimi werbowane oddziały ukraińskich siekierników.
Pamiętajcie, że nie ma ukraińskiej propagandy bo na wykopie tak
Pan Zychowicz w tym materiale świetnie wyjaśnił, że taka narracja wyszła wprost od byłego szefa ukraińskiego IPN nacjonalisty.
Fakty historyczne są takie, że #wolyn był zaplanowany z premedytacją przez UPA. Do wiosek wchodziła pierwsza UPA a za nimi werbowane oddziały ukraińskich siekierników.
Pamiętajcie, że nie ma ukraińskiej propagandy bo na wykopie tak
chud +38
Post kieruję głównie do osób z #wykop30plus, bo młodsi będą mieli problem ze zrozumieniem. Chciałem zapytać, czy jest obecnie jakaś fajna gra typu tycoon? Kiedyś, za mojej młodości, dużo było gier tego typu (że tak wymienię Theme Hospital, Railroad Tycoon, RollerCoaster Tycoon, Pizza Syndicate, seria SimCity). Ostatnią z nowszych, w którą grałem, było Cities: Skyline i Tropico.
Zauważyłem, że mało jest teraz takich gier. Czy możecie coś polecić, co by pozwoliło
Zauważyłem, że mało jest teraz takich gier. Czy możecie coś polecić, co by pozwoliło
#spacex