Wpis z mikrobloga

Mirki i Mirabelki, kolejne #rozdajo z naszego cyklu świątecznego! ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Książki paragrafowe [Fighting Fantasy](https://www.empik.com/ksiazki,31,s?sort=scoreDesc&q=fighting+fantasy∾=true) to rodzaj jednoosobowej gry fabularnej. Jednak zamiast teatru wyobraźni, jak ma to miejsce w grach RPG, gracz przeżywa swoje przygody poprzez odkrywanie kolejnych paragrafów, które wskaże mu opowieść. Książki paragrafowe przenoszą czytelnika w samo centrum zdarzeń. To on decyduje, w jaki sposób potoczy się fabuła całej opowieści – każdy jego wybór napędza akcję. Idealny prezent dla miłośników przygód!

Wystarczy, że:
1. Zostawicie plusa
2. My jutro wybierzemy dwóch zwycięzców

Zwycięzców zawołamy w komentarzu pod tym wpisem.

#grybezpradu #gryplanszowe #grybezpradu
foxgames - Mirki i Mirabelki, kolejne #rozdajo z naszego cyklu świątecznego! ( ͡° ͜ʖ ...

źródło: comment_1607533011ZdODjg9kp0LBxLrlUPb9i1.jpg

Pobierz
  • 21
@foxgames Miałem kiedyś taki komiks z Kaczora Donalda który bazował na takim systemie opowieści. Do dziś pamiętam jak wiele razy do niego wracałem i jaka frajda była. Do czasu aż ktoś mi wszystkie komiksiki wyrzucił na śmietnik (). Dajcie wygrać ()
@foxgames: Pamięta ktoś Wojownika Autostrady? Paragrafówka z początku lat 90 w klimatach postapo. Gdzieś na necie była przeglądarkowa wersja gry. Widziałem też reedycję, ale nie wiem czy wydano ją w całości.