Wpis z mikrobloga

MM wysyła teraz setki ps5 do odbiorców więc mam pytanie - jest jakiś wątek z radami dla początkujących z PS5? Z tego co pamiętam to warto:
- odczekać z 1-2h zanim się włączy aby nie odpalać zimnej konsoli (powinna się ogrzać w temperaturze pokojowej)
- nie robić połączenia internetowego przez kabel; ściągnąć pierwszy update przez wifi
- nie włączać uśpienia konsoli
- wyłączyć mikrofon w padzie i zgody na analizowanie głosu
coś jeszcze?
#ps5
  • 11
@solutio: Tak, nie słuchać jak pracuje konsola, tylko odpalać i cieszyć się nowym nabytkiem. Ja osobiście z ciekawości posłuchałem sobie z bliska jak konsola działa i to był miód na moje uszy - cisza.
Prócz napędu... :D ale on zaskakuje tylko (o ile jest płytka w napędzie) przy uruchamianiu/wybudzaniu konsoli czy uruchamianiu gry.

Ale jeżeli faktycznie podczas normalnego użytkowania konsola działać będzie głośniej jak telewizor, to bym się już martwił. Wydaje
@solutio: xD serio takich isntrukcji potrzebujesz? Wiek 21 a ludzie takie pierdoły pytają jak obsłuzyc sprzęt elektroniczny. Masz instrukcje w pudelku

@danter: serio poruszyłeś się tym, że ktoś się o to pyta? widziałem coś takiego na reddicie bo przy pierwszym rzucie ludziom nawet uceglała się konsola z jakiegoś durnego powodu albo kasowały wszystkie dane z dysku bo system wymagał formatu po nieudanym wybudzeniu. W pierwszych aktualizacjach niby naprawiali najpoważniejsze problemy