Wpis z mikrobloga

Policjant sprawdza mi dokumenty i pyta się mnie: „Co było dnia któregoś sierpnia bieżącego roku?” Zastanawiałem się z 5 minut i nie mogłem sobie nic przypomnieć, bo rzeczywiście nic nie było. A on wtedy: „Tego dnia zatrzymano panu prawo jazdy, dlaczego pan się porusza po drogach publicznych?”. Nieźle się zesrałem w tym momencie i mu mówię, że niemożliwe, bo dałem mu przed chwilą blankiet fizycznie (xD) i że w tym czasie uczęszczałem do szkoły jazdy - rozszerzałem uprawniania, więc nie wydaliby mi numeru pkk nawet (xD).

Wchodzę teraz na to popularne mObywatel, dodaje sobie prawo jazdy i rzeczywiście blankiet zatrzymany ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Jak w chlewie obsranym gównem.

#mobywatel #prawojazdy #policja #c-------y #chlewobsranygownem
Zingo - Policjant sprawdza mi dokumenty i pyta się mnie: „Co było dnia któregoś sierp...

źródło: comment_1607460732DLGH3Hbj8Q2KITqOflA9V8.jpg

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Zingo: i mu mówię, że niemożliwe, bo dałem mu przed chwilą blankiet fizycznie (xD)
Przeciez nie musza ci fizycznie zabrac? W systemie oznacza i nara ¯\_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
  • 0
@PanMaglev: Jakbym w tej aplikacji nie miał tylko to walić, ale w CEPiK’u też nie mam, a nic nie zrobiłem i nawet nie miałem w tamtym czasie żadnych kontroli ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@Zingo: Witamy w świecie państwowych systemów. Już kiedyś pisałem, z jednej strony się trąbi o tym, że super extra bo nie potrzebujemy mieć przy sobie dokumentów, ale jakoś morda cicho jest o tym, że te systemy potrafią mieć średnio raz w miesiącu awarię uniemożliwiającą sprawdzenie osoby we wszystkich lub większość systemów. I wtedy nietrudno o taką sytuację, że wzywasz policję do kolizji, nikt z was nie ma dokumentów ani nikt
  • Odpowiedz
@Zingo: Jak robiłem w januszeksie 2 miechy temu i zatrzymała mnie policja podczas jazdy busem, to też mieli nasrane w tym cepiku i pokazywało, że pojazd kradziony XD
  • Odpowiedz