Wpis z mikrobloga

Ogarnąłem sobie w końcu x server na windowsie i zainstalowałem phpstorma bezpośrednio na wsl2, polecam ten styl życia, bez problemu działa xdebug, działa phpunit, bez problemu działa wszystko, właściwie jest to po prostu linux działający wraz z windowsem, korci mnie na laptopie firmowym zrobić to samo od razu i nawet chyba wydajniej niż jakbym miał odpalonego phpstorma na windowsie i synchronizacja plików po sieci #windows #php #phpstorm #wsl2
  • 5
  • Odpowiedz
@bmLq: tzn? czym ten docker host manager jest? ja akurat zwykle nie potrzebuję aby uderzać w jakiś srv stawiany z wsl2 bo i tak mamy pokrycie testami bliskie 100% i lokalnie żadnych requestów nie puszczam, testy mi to robią, także host manager mi zbędny, ale sprawdzałem - i w sumie chyba działa po ip i tyle mi wystarczy
  • Odpowiedz
@bmLq: nie zadziała wgranie przeglądarki na ubuntu i tyle ? XD no dokładnie, nie wiem czemu nie zrobiłem tego wcześniej - męczyłem się po prostu na phpstormie z windowsa a software jetbrains nie jest jeszcze w 100% kompatybilny pod tym względem
  • Odpowiedz