Wpis z mikrobloga

@Bomboniusz1986 dlaczego tylko po kablu?
Jakie są największe korzyści tego rozwiązania ? Mam taka sytuację ze chciałbym z 3,4 kamery umiejscowić na dworzu na chacie i trochę średnio widzi mi się wiercic w ścianach żeby kable ciągnąć
@Bomboniusz1986 no czaję ale czy zamontowanie kamery powiedzmy od hikvision jakis model za 400zl z wifi i nagrywaniem na kartę pamięci to zły pomysł jesli bede chcial sobie od czasu do czasu cos sprawdzić ? Rozumiem ze przy takim rozwiązaniu mogę sie połączyć telefonem z tą konkretną kamerą i przejrzeć sobie zapisane pliki ?
@procent40: a wiesz o tym, że do kamery wifi musisz doprowadzić prąd? więc bez wiercenia się nie obejdzie tak czy inaczej. nie licz także na to, ze bezproblemowo połączyć się z wifi i nie będzie przerywało, muszą być perfekcyjne warunki i dobrej jakości ap a nie router od operatora w salonie. uwierz mi, że wielu klientów upierało się na kamery wifi, a na końcu i tak dociągałem skrętkę i wychodziło na
@davidsondv dzięki za wpis. Brałem to wszystko co napisales już wcześniej pod uwagę, kamery kupiłem tydzien temu. Bezprzewodowe hikvision z kartami sd do tego routery air mesh i jestem zadowolony z tego rozwiązania w moim przypadku.
W innych okolicznościach robilbym skrętkę ale do moich celów wystaczy to co wyżej :)