Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@Desstiny: właśnie zastanawiałam się czy już można robić czy jeszcze poczekać, ale przekonałaś mnie i chyba w weekend już zacznę pierwszą porcję (ʘʘ) i podziel się przepisem pliiiiis
  • Odpowiedz
@atencjaqueen: @raz-dwa-trzyy: @nietosamo: na jedną porcję: 1kg mąki, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżeczki sody, 50g kakao (1/2 szklanki), 2 cukry waniliowe, 1/2kg cukru kryształ, 4 jajka, 1 słoik miodu (ok.350g), 1 szklanka oleju oraz przyprawa do piernika lub korzenna. Wyrobić ciasto, rozwałować, wykroić pierniczki. Piec w temperaturze 170 stopni przez ok. 7 minut. Ps. W razie czego ja robiłam z trzech porcji. ;)
  • Odpowiedz