Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Odczuwam_Dysonans: @Viscop: Skręciłem, nie mam sygnału na monitorze nie wiem czy się nie s------a płyta główna bo nie mam totalnie żadnej odpowiedzi na monitorze. Czy w sockecie nic nie poszło po tym wyrwaniu, pomocy ( ͡° ʖ̯ ͡°)
  • Odpowiedz
@ZMMN: Masz wszystkie piny na procesorze? Może któryś się urwał, jeśli tak to pewnie coś z płytą, możesz spróbować wyciągnąć i włożyć baterię ale nie sądzę żeby to coś dało.
  • Odpowiedz
  • 0
@Viscop: piny wszystkie prościutkie, i wszystkie na miejscu to pierwsze co sprawdziłem jak wyciągnąłem, na ekranie nie pojawia się nawet logo producenta, ale wszystko w kompie załącza się tak jak powinno, niestety nie mam wyświetlacza kodu błędu
  • Odpowiedz
  • 0
@Viscop: zmieniłem jedyne co zmieniłem to kości Ramu z 2x 4 na 2x 8, myślisz żeby włożyć stare i spróbować odpalić?
  • Odpowiedz
  • 0
@Viscop: Zaraz pokombinuje, wszystko się p------i na raz jak to w życiu bywa (,) ale jak masz jakieś pomysły to chętnie popróbuje
  • Odpowiedz
  • 0
@Viscop: mam wrażenie że on jest w bootloopie zamknięty, bo jak patrzę co się dzieje w środku to się resetuje zasilanie co kilka sekund z 10-15s i widzę że wiatrak się przestaje kręcić i wznawia i tak w kółko
  • Odpowiedz
  • 0
@Viscop: wyjąłem bateryjkę na 15min, nic wyjąłem 1 kość ram nic, wrzuciłem stare kości nic, jak dla mnie to jest bootloop, jakieś pomysły jak to można próbować rozwiązać czy tylko serwis?
  • Odpowiedz
  • 0
@Viscop: przez 10-15s słychać że pracuje i zonk reset i od nowa, potrzebował bym drugą płytę albo procesor żeby być pewny który to element, no nic jutro podzwonię ()
  • Odpowiedz