Wpis z mikrobloga

Ma to znaczenie jak sobie yerba mate będę pił po prostu z kufla z jakąs długą rurką tą co ma takie siatki na końcu że nie wlatują mi kawałki? Nie mam zamiaru dbać o żadne drewno, niczego smarować i inne duperele, chce po prostu się napić a potem fusy wyrzucić.
No i czy te termosy są dobre bo to chyba będzie najprostsze dla mnie, czy ktoś może jakiś polecić tak że nie musze sie grzebać w glonach co pięć minut

#matero #bombilla #yerbamate
  • 11
@Fskrufskru: Nie, to najlepsze rozwiązanie. Sam tak robię od 10 lat. Wcześniej miałem ze 3 tykwy - do dupy to jest.
Termos moim zdaniem do niczego, za mało suszu wchodzi czasem się zatyka. Wielki kufel z dużą ilością suszu najlepszy.
Ale w rurkę (bombilę) to akurat naprawdę warto więcej zainwestować.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Fskrufskru: o Palo Santo wcale nie trzeba dbać i smarować czymkolwiek. Wystarczy że przepłuczesz pod bieżącą wodą owe drewniane naczynie góra dwie godziny po piciu z mokrego suszu jerbu. Samo drewno ma właściwości odkażające i pięknie pachnie. Jerba z niego smakuje lepiej choć zawsze trochę pęka to okute trzyma.