Wpis z mikrobloga

Hello Miraski, czy do mojego #volvo C30 takie oponki jak Nokian WR D4 na zimę będą ok? Patrzę na w miarę budżetowe, ale jakieś markowe. Jazda to 90% miasto. Mam w innym aucie letnie Nokiany (nie pamiętam symbolu) i przy normalnej jeździe (inaczej nie jeżdżę) nie mam żadnych zastrzeżeń. Te zimowe Nokiany w rozmiarze 195/65R15 (mam stalowe 15 na zimę) kosztują 750 zł za 4 szt. Coś innego wartego polecenia w cenie do 800 zeta za komplet?
  • 14
  • Odpowiedz
@Saeglopur: No to wstępnie odrzuciłem, wejdą UNIROYAL MS Plus 77, Firestone Winterhawk 4 lub KLEBER Krisalp HP3 - zobaczę co będzie w lepszej cenie. Do jazdy po mieście i czasem krótki wypad 200km po S7 (Warszawa - Radom - Kielce) spokojnie wystarczą ktoreś z powyższych.
  • Odpowiedz
@sprzedafcaMakaronu: Nokian WR D4 to naprawdę spoko opona na zimę - jeżdżę na tym w większym i cięższym V70. Bardzo fajnie radzi sobie na śniegu i dość dobrze na błocie pośniegowym, ale jak jest po prostu mokro, to potrafią zgubić przyczepność bez większego problemu. Jak kupowałem chyba 2 lata temu, to WR D4 wiele rankingów wygrywały, a cena przystępna. Przy wyborze zerknij też na głośność - te Nokiany trochę "świszczą".
  • Odpowiedz
@Saeglopur: @CinuLNS: Jednak weszły te Nokiany Snowproof, miałem opcję że było 20 szt. na stoku do wyboru (data 2520 i produkcja w Rosji) i w sumie pierwsze 4 weszły bez jakikolwiek problemów z wyważeniem na felgi. Zrobiłem na razie niecałe 100km i nie mam za bardzo co innego do powiedzenia poza tym, że na kostce brukowej kleją niesamowicie i są meeeega cichutkie. W drugim aucie mam już starsze Klebery Krislp
  • Odpowiedz
i są meeeega cichutkie.

@sprzedafcaMakaronu: No to ciekawe i fajnie, trzymam kciuki żeby było OK z tą Rosją ale no niestety bywa podobno fatalnie w perspektywie 2-3-5 lat. Oby ci sie trafiły dobre! Sam lubie Nokiany ale właśnie nie z ruskich fabryk.
  • Odpowiedz