Wpis z mikrobloga

Rozpoczynam tag #eu4miniporadnik na którym będę przestawiał tricki/ciekawostki/porady. Czasami może przeczytacie coś nowego a czasami złapiecie się za głowę myśląc, że jest to oczywiste i przecież już każdy o tym wie. Nic nie obiecuję teraz, wszystko będzie zależało od waszej reakcji - będzie feedback w postaci plusów/komentarzy to wtedy chęci na prowadzenie tagu będą większe. Liczę też w przyszłości na pomysły z waszej strony na wpisy. Na pierwszy rzut będzie moja autorska metoda, choć pewnie ktoś już ją opisał, no ale ja sam na nią wpadłem. Zaczynamy

EU4 Miniporadnik - cz 1. "Desantowy blitzkrieg z użyciem sąsiada wroga"

Chcesz zaatakować Anglię, ale boisz się ich floty? Szkocja daje ci prawo przemarszu? Jak ustawisz wojsko w Szkocji i wypowiesz wojnę dostaniesz czarną flagę. Aby tego uniknąć wydaj desantu wojsk na Szkocję. Dzień przed końcem desantu wypowiedz Anglii wojnę. Następnego dnia twoje wojsko jest już na lądzie bez czarnej flagi i możesz śmiało rabować angielskie wioski. Sprawdź tylko, aby w momencie wypowiedzenia wojny wroga flota nie "stała" na tych samych wodach twoja flota. Teraz możesz bezpiecznie ̶w̶y̶ł̶ą̶c̶z̶y̶ć̶ ̶k̶o̶m̶p̶u̶t̶e̶r̶ uciec flotą lub dać ją zmasakrować.

#eu4 #eu4miniporadnik
Imperator_Wladek - Rozpoczynam tag #eu4miniporadnik na którym będę przestawiał tricki...

źródło: comment_1606748614ZzJ68V1ljvaEefgGVbJSiw.jpg

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Imperator_Wladek: Dobra jest też taktyka na zwasalizowanie czy podbicie jakiegoś irlandzkiego minora, pożarcie północnej Irlandii z przeprawą do Szkocji, pożarcie kawałka Szkocji i voila - przeprawa, której nie da się zablokować żadną flotą.
  • Odpowiedz