Wpis z mikrobloga

@Polnischefuhrer: Aaa ciasto jak na pizzę - hydratacja 70%, tyle że naprawdę grube - po wyrośnięciu ponad 5cm.
Z dodatków mozarella, ser bałkański (coś jakby połączenie fety z kwaśnym twarogiem), kiełbasa, więcej kiełbasy, królowa warzyw - cebula, oregano. Ser i kiełbasa były wciskane w ciasto (trochę jak przy foccacii).
Smaczne i przyjemne, ale następnym razem dam ciastu trochę więcej czasu na wyrośnięcie lub więcej drożdży.
@lordmatiz właśnie robiłem ostatnio coś podobnego i chyba przez dużą ilość dodatków na górze trochę nie do końca ciasto dopieczone było. Postanowiłem, że następnym razem najpierw samo ciasto na kilka minut i później dopiero składniki.
@gorillaz: Możesz próbować, ale wydaje mi się, że ta metoda sprawdza się tylko przy cienkim cieście - mordujesz drożdże które jeszcze przez parę minut by pracowały. Nie mniej jednak daj znać jak wyjdzie!