Aktywne Wpisy
ruskizydek +334
Ahh Rambo
To nie jest zwykłe kino akcji
Faktycznie późniejsze części tak, dodatkowo popkultura podbiła te wrażenie
Jednak pierwsza część to dramat, dramat opowiadający o tym jak traktowano weteranów wojennych w USA po powrocie do ojczyzny
Może dlatego jest taka dobra, ponieważ została oparta na podstawie książki
Lata 80 w pełni, zimowa aura północnych Stanów Zjednoczonych, świetna sceneria, a to wszystko okraszone bardzo dobrą muzyką Jerry'ego Goldsmitha
To nie jest zwykłe kino akcji
Faktycznie późniejsze części tak, dodatkowo popkultura podbiła te wrażenie
Jednak pierwsza część to dramat, dramat opowiadający o tym jak traktowano weteranów wojennych w USA po powrocie do ojczyzny
Może dlatego jest taka dobra, ponieważ została oparta na podstawie książki
Lata 80 w pełni, zimowa aura północnych Stanów Zjednoczonych, świetna sceneria, a to wszystko okraszone bardzo dobrą muzyką Jerry'ego Goldsmitha
JPRW +542
Póki co wymyśliłem taką bazę:
CPU: Intel Core i5-10400F
MB: (nie wybrana bo nie wiem jaką wziąć tak do 450pln)
RAM: (nie wybrany) aczkolwiek celował bym w jakieś cruciale na e-die (nie wiem czy te pamięci się tak samo lubują z intelami jak z ryzenami w kwestii pracy i OC)
SSD: Crucial MX500 500GB 2,5
PSU: Jakieś BiedencjumPC ew. jak się pojawi jakiś BeQuiet czy Seasonic w dobrej promce niekoniecznie modularny to się dobierze.
Case: BiedencjumPC Signum SG1 TG Będę polował chociaż na jakiegoś pure base-a 500 w promce albo coś innego wartego uwagi
Cooler: BiedencjumPC Fera 3 sprawdzone i tanie niekoniecznie ładne ale funkcjonalne
GPU: ASUS GeForce RTX 2060 DUAL EVO OC 6GB GDDR6 jeżeli całość będzie zakrawała o limity budżetu można zawszeRTX-a 2060 od gigaszrota dobrać ewentualnie RX 5600 XT którego coraz więcej osób poleca.
Z góry dziękuję za pomoc i wszelkie sugestie!
#komputery #pcmasterrace #pytanie #technologia #kiciochpyta #pc #cpu #pytaniedoeksperta #skladamkomputer #intel #i5 #i7
kości ram Ci średnio robią różnicę bo więcej niż 2666 nie wyciągniesz na tanim intelu, musiałbyś mieć płytę na chipsecie z490
pure base 500 nie ma siatki na froncie, już bym wolał silentiumPC tanią
fera 3 ssie, arctic34 jest sprawdzony, tani i lepszy od wielu droższych schładzaczy.
@10129: W czym ssie, w schładzaniu niekręconego procka? Z tego co kojarzę to Fera 3 za swoją cenę jest całkiem wydajna. Przy wyższych obrotach niestety dosyć głośna, ale i5-10400F raczej nie da jej za bardzo w kość.
@s-k-fantasyfactory: Najtańszy Z490 jakiego widziałem to https://www.pepper.pl/promocje/plyta-glowna-gigabyte-z490m-intel-lga-1200-323628. Dalej to już 620 zł (licząc zwrot od MSI, a to przy zakupie do 30 listopada), 650 i wyżej. Jak nie te, to lepiej najtańsze mobo typu MSI B460M-A PRO bądź
@s-k-fantasyfactory: Polowałbym i kupował w zależności od ceny. Tak jedną, jak i drugą widziałem w ciągu ostatniego miesiąca-półtora po jakieś 1250 zł (choć RTX 2060 w bida wersji z jednym wentylatorem), a regularne ceny to raczej 1400-1500+.
Na Ray Tracing w RTX 2060 na pewno nie zwracałbym za dużej uwagi, bo to RT kosztem innych
https://pclab.pl/art83402-17.html
Komentarz usunięty przez autora
Przy czym ten test, który podałeś przecież przeczy słowom, że Fera 3 ssie. Ona jest tam wręcz wyróżniona. Gdzie Fera 3
tak wiem, w teście jest wersja z 2 wentylatorami ale to jest z 3 stopnie różnicy. w sumie chętnie zobaczę test jak masz je porównane.
3 miejsce to dla mnie ssie. ale nich Ci będzie. nie, nie jest całkiem tragiczna.
tu 10 stopni mniej niż fera, poziom grandisa 2