Wpis z mikrobloga

Zalezy mi na promieniu skrętu od 900. Cos sie znajdzie wg w tym przedziale?

@Matula11: ta konkretna gra lepiej działa z padem

Tak wiem że są filmiki na yt gdzie da się to ustawić żeby działało, ale zauważ że 99% z nich ma trzech autorów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@narp: @Atreyu: dlaczego ? Sam planuje zakup kiery, głównie pod FH4. Wiele driftowych filmików na yt zarówno z logitechem jak i thrustmasterem w akcji. Moim zdaniem całkiem ciekawie to wyglada i mysle ze dla miłośników forzy to fajna alternatywa
  • Odpowiedz
@Boa_ksztusiciel: gra była stricte projektowana pod xboxowego pada, a to co mamy na PC jest niczym więcej niż konsolowym portem

Ma też całą historię problemów jak chodzi o obsługę kierownicy i niemożność skonfigurowania jej tak żeby to działało fajnie

Co więcej jest to arcade, gdzie w wielu trybach jak grasz na multi zwyczajnie na kierownicy nie będziesz
  • Odpowiedz
ale do zabawy z driftem kierownica by się przydała...

@Matula11: spróbuj ręcznej zmiany biegów

Zrobiłem wszystkie strefy (też na wyspach z dodatków), wszystkie wyzwania i wszystkie historie luzem na 3 gwiazdki. RTR i Ferrari, w historiach auta jakie były. Jak gdzieś trzeba było dobić punktów, wrzucało się tylko ręczną zmianę biegów i blokowało na 2/3 w zależności od trasy

W multi chyba też wszyscy jeżdżą na ręcznej, w drifcie tylko
  • Odpowiedz
@Matula11: @Atreyu: Udało mi się zakupić kilka dni temu kierownicę. Miałeś racje miras - na początku przygody z kierownica drift w forzie to jakies nieporozumienie- zupełnie nie mogę wyczuć ffb i opanować auta. (Myślałem ze to wina ustawień ale probowalem już różnych setup-ow z youtuba). Niemniej jednak nie zniechęcam się bo wiem ze wymaga to sporo treningów. Finalnie jednak warto bylo wydać te 2k. Jestem miłośnikiem forzy h,
  • Odpowiedz