Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
Czy jest tu ktoś kto pracuje w wydziale komunikacji? Nie potrafię czegoś zrozumieć. Kupiłem auto w Wielkiej Brytanii z instalacją gazową, wszystko super do czasu rejestracji w Polsce, okazało się, że LPG nie jest wbite w v5c, na wszystkich innych stronach widnieje jako LPG, mam książkę serwisowa gazu, sprawdzałem auto jest w bazie samochodów wyposażonych w instalacje. Zrobiłem permanent export czyli auto jest wyrejestrowane w UK, kontaktowałem się z angielskim wydziałem i bardzo chcieliby mi pomóc ale samochód jest tam już wyrejestrowany i musiałbym go ponownie zarejestrować w UK i oni wtedy poprawia mi dowód, mój wydział komunikacji robi mi problemy żeby zarejestrować samochód jako benzyna z gazem mimo że diagnosta wystawił badanie pozytywne jako auto zasilane LPG, dzwoniłem do różnych wydziałów komunikacji i na przykład w Warszawie powiedzieli mi że mieli takie sytuacje, bo w UK mało kto tego pilnuje i że bez problemu zarejestrują. Teraz pozostaje mi założenie "legalnej" instalacji czyli takiej która ma polski kwitek albo wymontowanie gazu. Da się to jakoś rozwiązać żeby nie wyjmować instalacji która mam? Oczywiście pomijając przemeldowanie i rejestrację w innym mieście
#uk #motoryzacja #wydzialkomunikacji i może #lpg
  • 5
Pokazywałem urzędasom kwity dotyczące motu, że wpisany jest LPG

@JaTobieTyMi: kiedyś założyłem sobie lpg do auta sam i po przeglądzie też miałem wpisane w certyfikacie że zasilanie lpg. w Polsce są zupełnie inne zasady pod tym względem więc jeśli ktoś nie zgłosił tego do DVLA i nie ma tego w dowodzie to nic nie zrobisz raczej.