Wpis z mikrobloga

Myślę nad zmianą operatora ze względu na mocno ograniczony internet (tylko do 100GB po kablu) w akademiku. Wpadła mi oko oferta lajt mobile w bezterminowym abonamencie 100GB+200GB za 45zł. Aktualnie mam a2mobile i 30GB za 30zł wydaje się dość drogo w porównaniu i jednak za mało na stosowanie w PC, i jednak gram dużo gry więc dodatkowe gigabajty się przydadzą, polecacie jakieś oferty z szybkim netem w okolicy politechniki Poznańskiej i dużą ilością GB i nie przekraczając 50zł/msc? Raczej wszystko i tak będzie bez limitu rozmow i sms, ale tak naprawdę mogę się obyć bez tego bo i tak pewnie wydzwonię i wypiszę sms za max 5zl miesięcznie. No i jeszcze fajnie by było by w mojej rodzinnej wiosce przy czeskiej granicy był zasięg bo z tego co wiem to tylko plus i play w miarę ogarniają zasięg.
#lajtmobile #plus #play #orange #tmobile #a2mobile #mobilevikings #plush #virginmobile #gsm #abonament #lte #poznan
  • 21
  • Odpowiedz
@DarkSusan: W Play masz aktualnie promocję w nowych starterach (czyli koszt 5zł) możliwość aktywacji pakietu 100 GB ważnych do bodajże 5 stycznia. Grunt, aby przed jego aktywacją wybrać taryfę z rokiem ważności konta lub bez limitu ważności.
  • Odpowiedz
@mp107: Ale ta promocja nie obejmuje przeniesienia numeru tak? Bo w sumie bym wolała zachować mój stary numer. No i 100GB do 5 stycznia ale co potem albo jeśli skończy mi się przed?
  • Odpowiedz
@krzywy_kanister: Niestety taki mały limit do tego prędkość nie powala, za to wifi bez limitu ale lol, steam i wszelkie serwery gier są zablokowane, dlatego potrzebuje coś jeszcze by móc bez problemy torrenty pobierać i duże aktualizacje.
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DarkSusan: jak narazie jechalbym na #play. Jedna karta się skończy wrzucasz następna. Zwykły numer możesz mieć jako drugi. W tej cenie gdzie indziej tyle netu nie dostaniesz
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@DarkSusan: za googlem "Żeby otrzymać 100 GB za darmo, wystarczy kupić i zarejestrować dowolny starter Play, po czym aktywować „Internet za darmo do końca roku” w aplikacji Play24 w zakładce Pakiety. Z promocji mogą skorzystać osoby, które aktywują swój starter między 1 października 2020 a 5 stycznia 2021 r." Myślę że dużo nie ma co kupować następny dopiero jak zużyjesz poprzedni
  • Odpowiedz
  • 0
@DarkSusan Orange na kartę miało ofertę 360zl/rok, rozmowy smsy, 1tb internetu. +150gb za doładowanie przez internet. Wychodziło 1150gb na rok czyli niecale 100gb miesięcznie za 30zl
  • Odpowiedz
@Kuroczka: Limit jest na konto które się tworzy po podpięciu kabla do PC, w teorii są 4 gniazdka w pokoju i że
idzie coś kombinować z przepinaniem i tworzeniem nowego konta ale prędkość tego internetu szału nie robi, czasami bywało tak że predkość wynosiła 600KB/s podczas aktualizowania na steam i wtedy się #!$%@?łam i podpinałam telefon i nagle prędkość rosła 6-7MB/s xD
  • Odpowiedz
@hirko: Wygląda spoko gdyby nie fakt że to jednak sporo kasy z góry, no i orange ma trochę biedę z zasięgiem w mojej wiosce, praktycznie brak nadajników w okolicy patrząc na mapę, tak samo tmobile.
  • Odpowiedz
@Dej_mi: mam wszystko zdalnie tak jak wszyscy, ale zostałam w Poznaniu bo mam tu chłopaka i nie lubię mojej wiochy ze śląska, no i z rodziną też średnio się dogaduje.
  • Odpowiedz
@Kuroczka: Na alledrogo sprzedają ludzie firmowe karty z T-Mobile. bez limitu danych ale z lejkiem na prędkość neta od 20Mbps i w górę. Sam mam taką kartę za 320zł/6 miesięcy (be limitu na prędkość) i w ciągu miesiąca ciągnę nawet ~1TB danych + możliwość włączenia 5G. Jak poszukasz to znajdziesz 250zł/6msc z lejkiem 20Mbps. Kuzyn taką ma a i tak sporo niż te 20Mbps ciągnie.
  • Odpowiedz
za to wifi bez limitu ale lol, steam i wszelkie serwery gier są zablokowane, dlatego potrzebuje coś jeszcze by móc bez problemy torrenty pobierać i duże aktualizacje

@DarkSusan: pomyśl nad VPNem, jezeli przez torrenty sciagasz cos co ma na bakier z legalnoscia to polecam kupic VPNa zarejestrowanego poza krajami "sojuszu 14 oczu" i ktore gwarantuja nie zbieranie logow, na przyklad taki NordVPN
  • Odpowiedz