Ciekawe splątanie wszystkich wydarzeń w jednym zdjęciu; -kobieta walcząca (może chodzi o Valkirie, może o kobiety walczące i ginące podczas WŚ, przy okazji powiązane ze strajkiem kobiet ale nie bezpośrednio) -karabin (można uznać za symbol walki o swoje, że się nie daliśmy i wywalczyliśmy jako naród tą wolność) - flaga (to chyba każdy rozumie)
I co? Teraz mi, jako Polakowi wstyd za moje pochodzenie (czuję się napiętnowany gdy tylko przyznam się gdzie mieszkam, skąd pochodzę, a gdzie duma? Poczucie wartości? Coraz ciężej o to gdy coraz częściej dociera do mnie, że ten kraj z murowanej Polski zamienia się w dykte. Patrzę na to zdjęcie i myślę - p0lka walcząca, Karyna wyklęta czy inne tym podobne - kobieta, obdarzam je coraz mniejszym szacunkiem, a to zastępuje myślami jednymi z tych jakimi częstują nas wykopowi eksperci. Gdyby przyszła wojna mam wrażenie że nikt by nie walczył, wszyscy by uciekli a kraj poszedł by za bezcen (o ile już się nie sprzedaliśmy a nazwa została dla piętna), Caryco Katarzyno - niech cię szlak ! #polska #takaprawda
Czemu tyle osób z tagu ogląda F1 na Viaplay, skoro roczny sub wychodzi tam w promocji 528 zł, a F1 TV PRO 50 eur, czyli obecnie jakieś 235 zł? Oglądacie też inne seriale na Viaplay, czy chcecie po prostu polską transmisję? #f1 #viaplay #viaplayf1
-kobieta walcząca (może chodzi o Valkirie, może o kobiety walczące i ginące podczas WŚ, przy okazji powiązane ze strajkiem kobiet ale nie bezpośrednio)
-karabin (można uznać za symbol walki o swoje, że się nie daliśmy i wywalczyliśmy jako naród tą wolność)
- flaga (to chyba każdy rozumie)
I co?
Teraz mi, jako Polakowi wstyd za moje pochodzenie (czuję się napiętnowany gdy tylko przyznam się gdzie mieszkam, skąd pochodzę, a gdzie duma? Poczucie wartości? Coraz ciężej o to gdy coraz częściej dociera do mnie, że ten kraj z murowanej Polski zamienia się w dykte.
Patrzę na to zdjęcie i myślę - p0lka walcząca, Karyna wyklęta czy inne tym podobne - kobieta, obdarzam je coraz mniejszym szacunkiem, a to zastępuje myślami jednymi z tych jakimi częstują nas wykopowi eksperci.
Gdyby przyszła wojna mam wrażenie że nikt by nie walczył, wszyscy by uciekli a kraj poszedł by za bezcen (o ile już się nie sprzedaliśmy a nazwa została dla piętna), Caryco Katarzyno - niech cię szlak !
#polska #takaprawda
@Comboman: Mi tam nie wstyd za to gdzie mieszkam, wstyd mi za takich jak Ty. Kraj piękny tylko ludzie #!$%@?
to chyba najlepiej świadczy o tym kraju XDDD