Wpis z mikrobloga

@Jubei: Gość kupił game passa i gry mu nie działają. Trochę się pomotał, ale pewnie chciał uprościć żeby nie pisać o synku za pierwszym razem. Przy tym game passie na pc co chwile jest logo xboxa ¯\_(ツ)_/¯
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@albertbranka: no z tego co wynika z jego wpisów, to kupił również Xboxa series x.. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Chyba dotarło w końcu do niego, że GeForce Now to jednak #!$%@? produkt, a raczej jego namiastka która ma cię zachęcić do kupienia sprzętu.
@Jubei: aż tak na GFN nie pluj, jak się ma stabilny net, to jest super ratunek w rozjazdach, jak do dyspozycji mam jedynie gównolapka. A stacjonarki ważącej kilkanaście kilo nie zabiorę do plecaka przecież :P
  • 0
@Jcdx: no nie świruj. Używam GFN od początku bety i tak jak na początku miałem nadzieję, że da się z tego zrobić zajebistą usługę, tak teraz widzę że samej Nvidii na niej nie zależy. Pomysł jest świetny, ale znikoma ilość gier (nie grywam w ubi gry) i coraz bardziej przeciążone serwery zniechęciły mnie na dobre. Stadia jest nieporównywalnie lepsza jeżeli chodzi o user experience, dlatego obecnie gram na niej, docelowo będę
@Jubei: wiesz co, to raczej nie jest zła wola nvidii, tylko pazerność wydawców typu bugthesda itp, którzy pozdejmowali swoje gry, bo chcą chciwcy na tym samym kliencie zarabiać parę razy. Masa dobrych gier dalej tam jest. Usługa nie rozłącza (pomijam time limit darmowej), po kablu nie laguje i nawet na darmowej opcji nigdy nie czekałam na serwer dłużej niż 2-3 min. Oczywiście to akurat są moje doświadczenia (grywam również w godzinach
  • 0
@Jcdx: po pierwsze Stadia to nowa platforma, wie chyba logiczne, że budujesz bibliotekę od "zera". Za usługę nie płacisz, nie siej zamętu. Jeżeli zadowala Cię granie w 1080p bez HDR, to kupujesz tylko grę i bzikasz. Zero, powtarzam, ZERO dodatkowych opłat. Za cenę pro, gdzie ja obecnie płacę £8.99, grasz w 4k z HDR, dodatkowo co miesiąc dostajesz kilka gier, ostatnio chyba było z 6, plus specjalne ceny i promocje na
@Jubei: nope, nie jest nowa, ma rok bez pięciu dni. Na stronie usługi jak wół stoi o miesiącu próbnym, a potem 10$. Czyli jeśli bez abo też coś się da, to będzie to obcięte jak GFN. Ale na GFN nic nie musisz dokupować, a na stadii tak.

Co do cen, to BL3 można było kupić na PC najtaniej za ok. 84 zł. Sekiro PC było za ok 126 PLN, teraz można
wiesz co, to raczej nie jest zła wola nvidii, tylko pazerność wydawców typu bugthesda

@Jcdx: wydawcy byli, są i będą pazerni. To nie jest żadna nowość. Nvidia mogła to przewidzieć, ale tego nie zrobiła. Wybrała najgorszy z prawnego punktu widzenia model biznesowy, który pozwala wydawcom blokować usługę. Więcej, oni wyszli z bety nawet nie podpisując umów z wydawcami. Totalna amatorka.

#stadia jest bardzo przemyślaną usługą. Zyskują wszyscy - Google, wydawcy, oraz