Wpis z mikrobloga

#covid19 #poznan od wtorku zauważyłem że nie mam wechu i smaku, dzwonilem do lekarza brak miejsc, dzis od 8 ciagle zajęte.. dodzwoniłem się o 10- brak miejsc.. objawów nie mam innych, co robić? Jak szybko i gdzie w Poznaniu zrobić test? Moze być prywatnie. Jutro pewnie też się nie dodzwonie..
  • 11
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wypraska: Diagnostyka. Lekarz może ci tylko L4 wystawić na teleporadzie, skoro nie masz innych objawów. Siedź na dupsku w domu i się z nikim nie spotykaj. Witamina C + witamina D. Jeździć, obserwować.
  • Odpowiedz
@wypraska: powiedz, że masz podejrzenie korony - na pewno zaproszą cię do roboty ( ͡° ͜ʖ ͡°) Służba zdrowia działa, jak działa. Nie wiadomo nawet, czy lekarz cię pokieruje na test, bo masz tylko jeden objaw. W Diagnostyce masz test za 150 zł.
  • Odpowiedz
@wypraska: Sprawdź czy nie masz w robo jakichś procedur. Jak większa firma, to pewnie są. Zgłoś do przełożonego, brak węchu i smaku to na 99% covid. Prywatne testy masz pod tesco na serbskiej (drive-thru), są też na obornickiej.
  • Odpowiedz
@wypraska: a rodzinny w teleporadzie nie może skierowania na test wystawić? Jeżeli nie to jedź prywatnie, jakieś 4 stówki koszt i jeśli wyjdzie dodatni to idziesz na izolację, co jest jednoznaczne z L4 płatnym 80%. Poza tym pij dużo wody, kontroluj temperaturę, witaminki itp.
  • Odpowiedz