Wpis z mikrobloga

Czy jest mi ktoś w stanie wyjaśnić, czemu nasz kraj odwala jakieś triki ze szpitalami polowymi na stadionach i innych śmiesznych miejscach, a nie w szkołach komunistycznych, które były projektowane by móc zostać szpitalem w razie potrzeby? Przecież mamy tych budynków setki, jak nie tysiące i stoją puste bo dzieciaki mają zdalne.
#koronawirus
  • 49
Czy jest mi ktoś w stanie wyjaśnić, czemu nasz kraj odwala jakieś triki ze szpitalami polowymi na stadionach i innych śmiesznych miejscach, a nie w szkołach komunistycznych, które były projektowane by móc zostać szpitalem w razie potrzeby? Przecież mamy tych budynków setki, jak nie tysiące i stoją puste bo dzieciaki mają zdalne.

@ruda_wiewiora: prosto- stadion to nie tylko murawa, ale też ogromne centrum konferencyjno-ekspozycyjne, które ze swojej natury musi dawać spore
@ruda_wiewiora: aha no i oczywiście, ale te szkoły to mają po 50 lat i były wtedy trochę inne normy i poglądy na różne sprawy. Wiesz inna jest specyfika szpitala polowego używanego podczas wojny a innego zakaźnego. Tutaj już nie możesz sobie wypuszczać powietrza bez odpowiedniego odfiltrowania itd.
było milion razy wyjaśniane w ostatnich tygodniach. Szkoły te od tamtego czasu były milion razy przerabiane, brakuje wind, wąskie drzwi do klas, brak odpowiedniego zaplecza sanitarnego, kiepska elektryka.

@nowy_ja: i nie tylko, puszczenie wod-kanu czy głupiej wentylacji to szybka i prosta rzecz w hali expo, za to w szkole to jest #!$%@? ogromny remont i kucie ścian itd.