Mirczki, poszukiwany zestaw prysznicowy (bateria, deszczownica, słuchawka), termostatyczny, podtynkowy, czarny. Czy z uznanych firm znajdą się tylko zestawy 3000+ zlotych? Polećcie coś w sensownych pieniądzach do 2k. Spodobał mi sie excellent krotos, ale tam jest brak regulacji strumienia co wydaje się lipą... #budujzwykopem #remontujzwykopem
@ThorPL: jeżeli podtynkowy to bym nie oszczędzał i brał coś markowego. Patrz na Grohe, Geberit czy Kludi, z tych 3 firm co Ci najbardziej podpasuje, zawsze można odpuścić termostat.
@Felonious_Gru: no ale że jak? Jakbym się kąpał na maksa (teraz niestety mam wannę) to woda byłaby dosłownie wszędzie. Raczej do kąpieli tak do połowy, do spłukania wanny albo mały strumień albo max. Trochę nie wyobrażam sobie jak to a być bez regulacji ale może faktycznie ma sens...
To może pytanie dodatkowe - czy przy cyrkulacji i piecu kondensacyjnym ze zbiornikiem głowica termostatyczna da magiczny efekt stałej temperatury wody - w sensie jest konieczna dla 100% komfortu? Teraz mam piec dwufunkcyjny bez zasobnika i temperatura jest mocno losowa tj. przy większym strumieniu jest w miarę(!) stała ale jak przypadkiem się puści za mały to piec świruje i puszcza na przemian wrzątek
@ThorPL: termostatyczna bateria gdy nie ma dopływu ciepłej wody, lub jest małe ciśnienie wody potrafi przeskakiwać na słuchawkę lub deszczownicę, w zależności od tego na co będziesz miał ustawione pierwszeństwo
@wujo17: dzięki, wygląda obiecująco (Polska firma, 5 lat gwarancji). Nie wiesz może jak wygląda ew. sieć serwisowa albo sama gwarancja? Bo produkty to pewnie nie są ich tylko od Chinczyka...
@ThorPL: nie wiem jak to wygląda jeśli chodzi o takie szczegóły, przed zakupem szukałem opinii i byłe całkiem niezłe więc się skusiłem tym bardziej że cena całkiem ok.
@ThorPL: sorry, teraz doczytałem, że zmieniasz ten dziwny kocioł na kondensata z zasobnikiem. Bateria termostatyczna by Ci wariowała oczywiście w opcji obecnego kotła, po zmianie powinna działać prawidłowo. Mea kulpa, nie doczytałem
@ThorPL: ja kupiłem chińczyka za 5 stów i nie narzekam. Wszystko dalej działa, a jedyne co się może popsuć to głowica, do której masz dostęp zawsze. Problem może być tylko ze znalezieniem zamiennika w przyszłości, ale podejrzewam, że to raczej wszystko na jedno kopyto robią.
Spodobał mi sie excellent krotos, ale tam jest brak regulacji strumienia co wydaje się lipą...
#budujzwykopem #remontujzwykopem
@ThorPL: od 30 lat nie ustawialem innej wartosci niz max albo 0
@Felonious_Gru
To może pytanie dodatkowe - czy przy cyrkulacji i piecu kondensacyjnym ze zbiornikiem głowica termostatyczna da magiczny efekt stałej temperatury wody - w sensie jest konieczna dla 100% komfortu?
Teraz mam piec dwufunkcyjny bez zasobnika i temperatura jest mocno losowa tj. przy większym strumieniu jest w miarę(!) stała ale jak przypadkiem się puści za mały to piec świruje i puszcza na przemian wrzątek
https://corsan.pl/pol_m_Produkty_Prysznice_Zestawy-prysznicowe-podtynkowe-297.html
Tyle że opinią jeszcze się nie podziele jeszcze nawet nie zamontowałem.
@Rafalski45: ale w ktorym przypadku?
Jak sprawuje się kolumna prysznicowa? Masz wersję z mieszaczem czy termostatem?