Wpis z mikrobloga

@forumakwa: lekarz na teleporadzie stwierdził, że skoro mnie kaszle, katar, biegunka (przeszła), świst w płucach, ból głowy to mam typowe obiady covid i kazał w*dalac na badanie samochodowe. No i stwierdził, że kwarantanna, a l4 daje mi od tego okresu co nie poszedłem do pracy (środa) do wtorku. Dziś o 11 zadzwonił, a we wtorek się rejestrowałem >.<
@halucyna: Jak nie masz pojęcia na dany temat to nie wychodź z piwnicy.

Jeżeli ktoś ma potwierdzony przypadek testem to jest w izolacji domowej, a nie kwarantannie. Kwarantannę może mieć nałożona poprzez sanepid, bo miał kontakt z osobą zakażona i wtedy powinna być w systemie. Albo mieszka z domownikiem zakażonym i trafia automatycznie na kwarantannę, ale już tak nie ogarniają całej sytuacji że musisz się sam zgłosić, żeby ciebie wpisali albo
@forumakwa: Wiesz może jeszcze co zrobić, gdy dziewczyna mieszka ze mną? Lekarz wspomniał coś, że ma zadzwonić do swojej przychodni i też będzie objęta kwarantanną, ale nie zrozumiałem dokładnie bo ten lekarz ma coś z głową, wydzierał się na mnie jakby miał problem, że w ogóle dzwonie
@Niukron: Akurat teraz jest wielki burdel. Dopiero ona trafia automatycznie na kwarantannę jak będziesz mieć pozytywny wynik testu. Tylko że obecnie trzeba się upomnieć żeby wprowadzili ta kwarantannę do systemu.