Wpis z mikrobloga

Całe życie używam do grania PC ale tym razem planuję kupić konsolę. Wybór dla mnie jest o tyle trudny, że jestem całkowicie pozbawiony jakichkolwiek sentymentów względem Xboxa czy PS. Ominęły mnie w sumie wszystkie tytuły konsolowe (mam co nadrabiać). Co polecacie?

#konsole #gry #xbox #ps5

Którą konsolę wybrać?

• XBox Series X 48.8% (120)
  • PS 5 51.2% (126)

Oddanych głosów: 246

• 23
  • Odpowiedz
@bojar: Oj to z pewnością polecam ci ps5, masz całą gamę exów z ps4 + te nadchodzące na ps5
Ex'y z ps4 tanie jak barszcz a jak już je ograsz to niektóre z ps5 na pewno trochę stanieją
  • Odpowiedz
@bojar: jestem w tej sytuacji co Ty (poza małym epizodem z Xbox 360 gdzie ograłem Wiedźmina 2, GTA 4, Red Dead Redemption i jakieś Assasins Creed). W końcu dorobiłem się swojego porządnego TV także w końcu kupuje konsolkę i wybór jest prosty - chcę ograć wszytskie exy z PS, a dzięki kompatybilności mogę to zrobić na PS5. Cena gier nie przeraża, bo zanim siądę do tytułów z ps5 to już bęą
  • Odpowiedz
Ja mialem ta sytuacje przy poprzednim releasie konsol. Wybralem ps4 - potem sprzedalem i kupilem xboxa i to byla jedna z najlepszych decyzji w moim zyciu :D
  • Odpowiedz
@bojar: Jeżeli nie miałeś żadnej konsoli to oczywiście, ze ps5.
Ja mam prawie wszystko z playstation ograne wiec teraz decyduje się na klocka a plejke kupie gdy wyjdą na nią interesujące mnie exy.
  • Odpowiedz