Wpis z mikrobloga

@maniac777: @lukasz-b: @wogx:

Stream kanału audio z radia udostępni przez VPN nasz mirek.
Ale wyjście na Zello musi zrobić ktoś inny. Taki jest warunek.
Dlatego udostępniający może być z dowolnej części świata, oby miał w miarę szybki internet najlepiej z niskim pingiem.
Jeśli ktoś chce stworzyć kanał na Zello i udostępnić audio streamowane przez VPN to niech napisze do @login-jest-zajety
Potrzebuje mieć skonfigurowane VPN do zestawienia połączenia oraz smartfona z Zello.
To wszystko.

#zello
  • 50
  • Odpowiedz
@login-jest-zajety: Error komunikacyjny powstał. Podsumowując:
- brak fizycznego miejsca odbioru
- VPN i serwer w dzikim kraju jest z którego wszystko pójdzie na zello ALBO szukacie kogoś kto ze swojej stacji przez VPN również będzie operował jak ten serwer w dzikim kraju (streamował na zello).

Tylko potem tego kanału tu nie udostępniajcie ze swoich kont wykopowych ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Imo jak nie podasz szczegółów infrastruktury, mam
  • Odpowiedz
@staszaiwa: Nie jestem pewien jak mam rozumieć wpis. Brakuje radia czy brakuje kogoś kto wyklika zello? Wiem o login-jest-zajety i AFAIR chciał zrobić wszystko poza radiem i to jego brakuje. Myślę że o kogoś do klikania znacznie łatwiej niż o kogoś z radiem w odpowiednim miejscu. Więc proszę o potwierdzenie:
- Brak gościa z radiem
- Czy brak gościa który wyklika kanał?
  • Odpowiedz
@maniac777: Radio jest w Warszawie i tam też jest PC który streamuje audio z radia przez VPN.
Potrzebna osoba która połączy się z tym PC przez VPN, odbierze ten stream i udostępni np. przez zello.
  • Odpowiedz
@login-jest-zajety: A może inaczej. Rasberka + RTL + konfiguracja która z automatu ustawia słuchanie na 168.525 i pcha przez VPN lub remote desktop jakiś. Dalej masz dwie drogi albo full autonomiczna opcja z twoim LTE albo w sieci mirka. Ten co stawia nie musi być techniczny. Dostaje pakiet podłącza i hula, jeśli będzie w WWA to i na tej dupnej antence z zestawu przemiennik dobrze zbierać będzie.
  • Odpowiedz