Już trochę bliżej Gaza-66. Minus zwykłych klocków w stosunku do technicsów jest taki że model wychodzi sporo cięższy. Do tego trudno łączy się technicsowe podwozie (nieparzysta liczba studów ) z nadwoziem ze zwykłych cegieł (parzysta liczba studów). #lego
Myślałem o tym, trochę mało miejsca (co nie oznacza że się nie da). W kabinie jest M motor z przekładnia ślimakową do sterowania skrętem przednich kół, całość jest dość wysoka. Co to jest 'hebel na minusie'?
@M_longer: Coś takiego masz na myśli? Mam taki element i sporo propozycji jego wykorzystania z książki Sariela o budowaniu z lego technic, ale nie pasowało mi to do koncepcji - zwłaszcza, że żadnej konkretnej nie było :D Wcześniej próbowałem zrobić Ziła 131 6x6 w podobnej skali (nawet z tej książki wziąłem mechanizmy blokady tylnych dyfrów) i tam to wykorzystałem. Ale raz, że model wyszedł szerszy niż chciałem (zwłaszcza do tych najmniejszy
To nie jest temperatura dla białego człowieka. Ponad 20 stopni w Warszawie o 2:30. W nocy organizm potrzebuje chłodu do wypoczynku. A jutro ma być jeszcze cieplej.
#lego
Co to jest 'hebel na minusie'?
Nie masz płaskiej zębatki do zrobienia skrętu?